Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Små mazarintærter med marinerede svesker

Sveskerne er kogt med appelsin og vanilje, før de er vendt sammen med den hjemmelavede mazarinmasse. Lækkerier for voksne!

Annonce

Bagværk
Sprøde tærter med svesker marinerede i appelsin.
Små mazarintærter med marinerede svesker
8 portionstærter eller 1 stor tærte til 8 personer
Arbejdstid: 1 time
Koge/bagetid: 1 time
Fryseegnet
Tærtedej:
250 g hvedemel
¼ tsk. salt
1 æg
Marinerede svesker:
1 stang vanilje
50 g farin
200 g svesker
1 spsk. cognac
Mazarinmasse:
125 g mandler
125 g sukker
125 g smør
2 æg
2 spsk. hvedemel
Pynt:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Dej: Bland mel, flormelis og salt og hak det kolde smør. Brug evt. en foodprocessor. Saml hurtigt dejen med sammenpisket æg. Pak dejen ind og sæt en koldt 1 times tid.
  2. Marinerede svesker: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og gem dem. Læg vaniljestangen i en gryde og tilsæt fintrevet appelsinskal, appelsinsaft og farin. Giv det et opkog. 3. Skær sveskerne i kvarter, læg dem i gryden og lad dem simre under låg i 10 min. Tag gryden af varmen, tilsæt cognac og lad dem køle af.
  3. Mazarinmasse: Hak mandlerne fint i en foodprocessor og tilsæt sukker, smør og vaniljekorn. Kør det sammen og tilsæt æggene ét ad gangen. Kør massen jævn og kør melet i.
  4. Rul dejen ud i ca. ½ cm’s tykkelse.
  5. Beklæd 8 portionsforme eller 1 stor tærteform med dejen. Prik dejen med en gaffel og sæt formene i fryseren i 20 min.
  6. Forbag bundene i 12-15 min. ved 180 grader.
  7. Vend de marinerede svesker i mazarinmassen og fordél den i de forbagte tærtebunde.
  8. Drys med mandelflager og bag tærterne i ca. 25 min. ved 180 grader – en stor tærte skal have ca. 35 min.
  9. Servér tærterne lune eller afkølede med iskold cremefraiche.
Tips!
Du kan erstatte halvdelen af sveskerne med tørrede abrikoser.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri