Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Sommerlig stikkelsbærtærte med hyldeblomstcreme

Den skønne tærte med stikkelsbær og hyldeblomster har en sprød skorpe. Det skyldes et tyndt lag rørsukker, som brændes eller grilles efter bagning.

 

De syrlige stikkelsbær og den søde hyldeblomst er en forrygende kombination - prøv selv, opskriften finder du her:

Annonce

Tærter, pizza og madpandekagerBagværk
Stikkelsbær har en fantastisk smag, og i denne tærte kombineres de syrlige bær med en lækker, bagt hyldeblomstcreme. Det er smagen af sommer!
Stikkelsbærtærte med hyldeblomstcreme
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 1½ time
Bagetid: 1 time og 15 min.
Ikke fryse-egnet
Dej:
150 g hvedemel
2 spsk flormelis
1-2 spsk koldt vand
Fyld:
2 store æg
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Sigt mel og flormelis sammen og hak det kolde smør i. Saml hurtigt dejen med vand og sæt den koldt 1 time.
  2. Rul dejen ud og læg den i en tærteform. Prik bunden med en gaffel og sæt den i fryseren, mens ovnen varmer op til 180 grader. Bag tærtebunden ca. 20 min., til den er gylden. Tag den ud af ovnen og skru ned til 160 grader.
  3. Nip stikkelsbærrene og skyl dem i koldt vand. Tør dem grundigt og fordel dem på tærtebunden. Pisk æggene sammen med sukker og tilsæt fløde og hyldeblomstsaft.
  4. Hæld cremen over bærrene og sæt tærten i ovnen, indtil cremen er gennembagt (det tager 45-55 min.). Lad tærten køle af.
  5. Drys overfladen med rørsukker og gratinér den med en lille gasbrænder eller under grillen i ovnen. Lad den afkøle og pynt med hyldeblomster.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Hjemmet i denne uge