Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Sprød mandeltærte med sommerbær

Den lækre tærte med den sprøde mandelbund er fyldt med sæsonens friske jordbær, hindbær og blåbær. Opskriften finder du her:

Annonce

Bagværk
Denne sprøde tærte har mandelbund og fyld af dejlige sommerbær og mandler. Tærten er en meget fin dessert, men kan også serveres til kaffe eller te på alle tider af døgnet.
Mandeltærte med sommerbær
1 tærte eller 10-12 stykker
Arbejdstid: 30 min.
Hviletid: 1 time og 15 min.
Bagetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet, mørdejen er fryse-egnet
Mandelmørdej:
175 g hvedemel
125 g smør
50 g sukker
Fyld:
2-3 spsk florsukker
200 g hindbær
100 g blåbær
Sådan gør du:
  1. Mandelmørdej:
    Blend mandlerne til fint mel i en foodprocessor. Tilsæt mel og koldt smør i små stykker og kør, til det er ensartet og ligner revet parmesanost. Tilsæt sukker, æg og evt. vand. Tryk dejen sammen, men undgå at ælte den. Lad dejen hvile i køleskab ca. 1 time.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i en tærteform (24 cm). Smør evt. formen med en lille smule smør – tærteforme af stål behøver ikke at blive smurt. Tryk siderne godt til kanterne med en lille kugle dej. Prik bunden med en gaffel. Lap evt. huller med dejrester.
  3. Lav et indlæg: Kom et stykke bagepapir eller sølvpapir i tærteformen og hæld tørrede bønner, linser eller ærter i. Så undgår man, at tærtebunden hæver, når den bages.
  4. Sæt tærtebunden i køleskabet i 30 min. og derefter i en 225 grader varm ovn og bag den i 10 min. Skru ned til 175 grader og bag tærten færdig ca. 20 min., til den er gyldenbrun og sprød. Løft indlægget med bønnerne op af den forbagte tærtebund. Afkøl tærtebunden på en bagerist.
  5. Fyld:
    Bland cremefraiche med revet marcipan og smag til med flormelis. Smør blandingen i et jævnt lag på tærtebunden lige før servering. Fordel bærrene ovenpå og drys med mandler. Nyd tærten frisklavet.
Tips!
Det er lettest at få en sprød tærtebund, når man bager i en ståltærteform med løs bund. En sprød bund skal først fyldes med cremer, flødeskum m.m. lige før servering.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri