Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Sprøde kartoffelkager

Nybagte, sprøde kartoffelkager med marcipanlåg og et fint kakaodrys er perfekte til eftermiddagskaffen.

Annonce

Bagværk
Kartoffelkagen er en rigtig konditorklassiker. Det er det fine kakaodrys på toppen, der skal lede tankerne hen på en stor bagekartoffel.
Sprøde kartoffelkager
Ca. 10 stk.
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: ca. 20 min.
Ikke fryse-egnede
100 g smør
2 dl vand
100 g (ca. 1½ dl) mel
¼ tsk salt
Creme:
2 spsk sukker
2 dl fløde
200 g marcipan
Sådan gør du:
  1. Kom smør og vand i en gryde og bring det i kog. Tilsæt melet på én gang og rør godt, til blandingen har samlet sig.
  2. Tag gryden af varmen og rør æggene i ét ad gangen. Dejen skal være ret fast i konsistensen, så den ikke flyder ud under bagningen.
  3. Kom dejen i en sprøjtepose med en bred tylle og sprøjt 8 cm lange og 3 cm brede stænger på en bageplade beklædt med bagepapir.
  4. Bag kagerne i 20-25 min. i en 200 grader varm ovn. Åbn ikke ovndøren under bagningen, så falder kagerne sammen. Skær et låg af kagerne straks efter, at de er bagte, så dampen kan slippe ud.
  5. Tilbered cremen:
    Pisk æggeblommer og sukker godt sammen. Pisk majsstivelse i. Bring fløden i kog med vanille.
  6. Hæld den varme fløde i æggemassen, mens der piskes. Hæld blandingen tilbage i gryden og bring cremen tæt på kogepunktet, mens der piskes. Tag cremen af varmen og lad den blive kold.
  7. Pisk fløden til skum, vend flødeskummet i cremen, og fyld det i kagerne. Rul marcipanen tyndt ud og stik runde plader, ca. 10 cm i diameter ud. Rul dem ovale og læg dem på kagerne. Drys med sigtet kakao.
Tips!
Hvis kagerne bliver bløde, inden fyldet kommes i, kan de tørres i en 150 grader varm ovn, til de er sprøde igen.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri