Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Sprøde knuder

Det er tid til kolde drinks og en rolig stund på altanen, i parken eller i haven. Her er serveret sprøde, hjemmebagte snacks med en mildt krydret cremefraiche-dip. Skål for en god sommer!

Annonce

Småretter og tilbehør
Skøn hjemmebagt snack.
Knuder
(ca. 60 stk)
Arbejdstid: ca. 45 min.
Bagetid: ca. 45 min.
Ikke fryse-egnet
Opbevares tørt i tætsluttende beholder
Ingredienser:
½ pakke gær
1 ½ dl lunkent vand
ca. 375 g hvedemel
Pensling:
2 spsk sesamfrø
Dip:
Sådan gør du:
  1. Rør smuldret gær ud i lidt af det lunkne vand. Tilsæt resten af vandet og smør samt salt og lidt af melet. Rør gradvist hvedemel i, til dejen kan æltes. Ælt dejen glat og smidig. Lad den hæve lunt i ca. 30 min. til dobbelt størrelse.
  2. Del dejen i 3 stykker. Tilsæt fennikelfrø til en portion og paprika til en anden portion dej. Ælt alle 3 dejstykker igennem og del hver portion i 20 kugler. Tril hver kugle på et mel- drysset bord til en pind, der er tynd som en blyant og ca. 12 cm lang.
  3. Slå en knude og læg den på bagepapir. Lad knuderne efterhæve ca. 30 min. Pensl dem alle med æg. Drys de 20 knuder uden krydderi med sesamfrø, og de 20 knuder med paprika med ost.
  4. Bag dem alle ca. 30 min. i en 175 grader varm ovn. Sluk for ovnen og lad knuderne stå ca. 15 min. ved ovnens eftervarme. Afkøl på bagerist.
  5. Opbevar knuderne i en kagedåse eller anden lufttæt beholder. Rør ingredienserne til dippen sammen og servér den til knuderne sammen med en kold drink.
Tips!
I glasset er skænket en lys hvedeøl, der er en fin sommerøl med fyldig smag. Hvedeøl er en overgæret ølsort, hvor mindst halvdelen af malten stammer fra hvede. Øllen kaldes også weissbier.
Velbekomme!
Opskrifter: Thomas Hergaard
Foto: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge