Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Sprøde nøddekager

Disse lækre, sprøde kager er fine til en kop kaffe eller som tilbehør til is eller frugtsalat. Hold øje med kagerne, når de bager, de får en kedelig, bitter smag, hvis de bliver for mørke. Kagerne smager især godt, når de er friskbagte.

Annonce

Bagværk
Sprøde mandelkager med chokolade
(ca. 15 stk.)
Arbejdstid: 40 min.
Hviletid: ca. 30 min.
Bagetid: ca. 5 min.
Ikke fryse-egnede
Ingredienser:
100 g sukker
75 g smør
2 spsk hvedemel
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Blend mandler eller nødder fint til mel i en foodprocessor.
  2. Smelt sukker, smør og fløde sammen i en gryde. Rør nøddemel og hvedemel i.
  3. Lad dejen blive koldere og fast. Sæt kugler af dejen på bagepapir på en bageplade, og tryk kuglerne lidt flade med bagsiden af en ske. Der skal være flere cm mellem kagerne, da de flyder ud, når de bliver bagt.
  4. Bag ad 3 omgange. Sæt bagepladen i midten af en 200 grader varm ovn og bag kagerne, til de er gyldne i kanterne.
  5. Lad dem stivne nogle min. på bagepladen. Læg dem derefter på en bagerist for at køle af.
  6. Kagerne skal opbevares i en lufttæt beholder og kan blive bløde. De er bedst friskbagte.
  7. Bræk chokoladen i stykker og kom dem i en skål. Sæt vand over til et vandbad og bring i kog. Sluk for varmen og sæt skålen med chokolade over. Lad chokoladen smelte.
  8. Rør i chokoladen med en ske. Når den er passende tyk, pyntes de sprøde kager med striber af smeltet chokolade.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Bagværk
Sprøde nøddekager med smørcreme
(10-12 stk.)
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: 1-2 timer
Bagetid: ca. 5 min.
Ikke fryse-egnet
Dej:
100 g sukker
75 g smør
2 spsk hvedemel
Smørcreme med valnødder:
ca. 1 dl flormelis
Sådan gør du:
  1. Dej:
    Blend mandler eller nødder fint til mel i en foodprocessor.
  2. Smelt sukker, smør og fløde sammen i en gryde. Rør nøddemel og hvedemel i.
  3. Lad dejen blive koldere og fast. Sæt kugler af dejen på bagepapir på en bageplade, og tryk kuglerne lidt flade med bagsiden af en ske. Der skal være flere cm mellem kagerne, da de flyder ud, når de bliver bagt.
  4. Bag ad 3 omgange. Sæt bagepladen i midten af en 200 grader varm ovn og bag kagerne, til de er gyldne i kanterne. Lad dem stivne nogle min. på bagepladen. Læg dem derefter på en bagerist for at køle af.
  5. Kagerne skal opbevares i en lufttæt beholder og kan blive bløde. De er bedst friskbagte.
  6. Smørcreme:
    Pisk smør med æggeblomme og flormelis, til det er skummende. Tilsæt gradvist kaffe, til cremen er ensartet og luftig. Rør hakkede valnødder i og smag til med flormelis.
  7. Fordel cremen mellem to sprøde kager. Stil dem køligt, så cremen kan stivne.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri