Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Stikkelsbærtærter med sprødt sukkerlåg

De fine små tærter er fyldt med stikkelsbær og blød vaniljecreme. På toppen er et tyndt og sprødt sukkerlåg – ligesom på crème brûlée.

 

SE OGSÅ: Små jordbærtærter med hvid chokoladecreme

SE OGSÅ: Fristende luksus-lagkage

SE OGSÅ: Vandbakkelser med lækkert fyld

Annonce

Bagværk
Skøn sommerdessert.
Stikkelsbærtærter med sprødt sukkerlåg
(8 portionstærter)
Arbejdstid: 1 time
Køletid: 2-3 timer
Bagetid: ca. 1 time
Tærtedej:
350 g hvedemel
150 g smør
1 æg
1 knsp. salt
Fyld:
125 g sukker
Creme:
1 stang vanilje
100 g sukker
4 æg
Pynt:
4-6 spsk. sukker
Sådan gør du:
  1. Hak mel og koldt smør sammen i en foodprocessor. Pisk ægget sammen med flormelis og salt, hæld det i melet, og saml hurtigt dejen.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og fordél den i 8 portionsforme (eller én stor tærteform på 24-26 cm). Sæt tærtebundene i køleskabet i 1 times tid.
  3. Fyld:
    Skyl og nip stikkelsbærrene, og vend dem sammen med sukker i en bradepande med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 20 min. Tag dem ud, lad dem afkøle, og dryp dem af i en sigte.
  4. Sæt tærtebundene på en bageplade med bagepapir, og bag dem blindt (se boks) i ca. 10 min. ved 180 grader. Tag pladen ud, og skru ned til 160 grader.
  5. Creme:
    Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Mos dem sammen med sukker, og pisk æggene i.
  6. Giv fløde og den tomme vaniljestang et opkog. Fisk vaniljestangen op, og pisk den varme fløde i æggene. Si cremen over i en kande.
  7. Fordél ca. ¾ af bærrene i tærtebundene. Hæld vaniljecremen over bærrene, så den når akkurat op til tærtens kant.
  8. Bag tærterne i ca. 35 min., til cremen akkurat har sat sig. Bagetiden afhænger af tærternes højde.
  9. Køl tærterne af, og sæt dem koldt (uden at dække dem til) i mindst 1 time.
  10. Drys et tyndt lag sukker over tærterne, og brænd det til karamel med en gasbrænder eller under grillen i ovnen. Køl af, og servér med de sidste bær og evt. citronverbena.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Martin Dyrløv
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge