Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Upside-down-kage med ananas

Billede øverst: På fadet den store ananaskage og i forgrunden muffins bagt med samme dej.

 

Frisk og lækker ananas kage - server kagen lun eller afkølet med flødeskum eller is.

Annonce

Bagværk
Skøn kage med lækker ananas. Kagen bages med frugten i bunden af formen og vendes ud på et fad, så frugten ved servering ligger øverst. Du kan bruge frisk ananas eller ananas fra dåse alt efter sæson og temperament.
Upside-down-kage med ananas
1 kage til ca. 8-10 personer
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 50 min.
Fryse-egnet
50 g smør
125 g farin
50 g smør
125 g sukker
2 æg
200 g hvedemel
1 1⁄2 tsk bagepulver
1⁄4 tsk salt
1 1⁄2 dl mælk
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader. Smelt smørret i en gryde, tilsæt farin og rør, til det er smeltet. Hæld det ud i bunden af en smurt form (24-26 cm).
  2. Skær skrællen af ananassen og skær den i både eller skiver uden stok. Læg frugten tæt på farinmassen. Pisk smør, sirup og sukker sammen og pisk æggene i ét ad gangen.
  3. Sigt mel sammen med bagepulver, kardemomme og salt og vend det i dejen skiftevis med mælken. Fordel dejen over frugten og bag kagen midt i ovnen 45-50 min. Tjek med en tandstikker, om kagen er gennembagt, og lad den hvile 10 min. i formen før den vendes ud på et fad.
  4. Brug et par viskestykker eller store grydelapper for at undgå stænk af varm farin. Server kagen lun eller afkølet med flødeskum eller is.
  5. Variation:
    Upside-downmuffins: Fordel den smeltede farin i en muffinpande med 12 huller. Læg frugt i hullerne og fyld op med dej. Bag kagerne 20-25 min. og lad dem stå i formen 5 min., før de vendes ud på et fad. Læg dem evt. i papirforme.
Tips!
Erstat evt. ananas med abrikoser, ferskner, pærer, æbler, blåbær, hindbær, kirsebær, tranebær eller en blanding af frugt og bær.

Drys evt. lidt nøddekerner over farinmassen, inden frugten lægges i formen.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge