Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Vandbakkelser med lækkert fyld

Vandbakkelser er lavet af en kogt dej med vand og smør, der tilsættes æg for at gøre kagerne luftige. Følg opskriften omhyggeligt – specielt hvad angår temperatur og bagemetode. Så er du sikker på et godt resultat.

 

Tip:

Flødekager skal nydes frisklavede og kan højst opbevares 1 døgn i køleskab.

Annonce

Bagværk
(10-14 stk. eller 1 krans)
Arbejdstid: 45 min.
Koge-/bagetid: 35-40 min.
Vandbakkelsesdej:
2 dl vand
125 g smør
125 g hvedemel
Sådan gør du:
  1. Bring vand og smør i kog i en gryde. Drys melet i, og rør kraftigt med en grydeske, til dejen slipper gryden og er en glat dejklump.
  2. Tag gryden fra varmen, og lad dejen køle af til stuetemperatur.
  3. Pisk æggene sammen, og rør dem i dejen lidt ad gangen. Dejen skal være blød, men ikke for flydende.
  4. Sæt dejen med en ske eller en sprøjtepose. Form som ønsket til en krans, boller eller aflange til eclair på et stykke bagepapir på en bageplade.
  5. Sæt bagepladen nederst i ovnen ved 200 grader uden varmluft. Bag i 30-40 min., til bagværket er gyldent og gennembagt. Ovndøren må ikke åbnes under bagningen, da dejen kan falde sammen.
  6. Afkøl på en bagerist.
  7. Klip vandbakkelserne op i siderne, så der bliver en bund og en top. Fyld med ønsket fyld.
Tips!
Vandbakkelserne kan gemmes et tørt og køligt sted i ca. 3 dage, og fyldet kommes i ved servering. Vandbakkelser bruges også i det salte køkken som f.eks. tilbehør til suppe.
Velbekomme!

Bagværk
Vandbakkelser med is og chokoladesovs
(12 stk - runde)
Arbejdstid: 10 min.
Bagetid: ca. 45 min.
Indfrysningstid: ca. 10 min. (i ismaskine)
Ingredienser:
Bær-is:
250 g flormelis
Chokoladesovs:
Sådan gør du:
  1. Blend bær med mælk og flormelis, og kør til ensartet konsistens. Tilsæt fløde til sidst.
  2. Hæld cremen i en ismaskine, og kør til passende fast konsistens.
  3. Klip vandbakkelserne op, og sæt en stor kugle is på hver bund. Sæt låg på, og klem sammen. Servér straks eller sæt i fryseren.
  4. Chokoladesovs:
    Varm fløde op til kogepunktet, og sluk. Pisk små stykker chokolade i, og servér lun chokoladesovs til vandbakkelser med is.
Velbekomme!

Bagværk
Kartoffelkager med vaniljeskum
(10 stk - på størrelse med store kartofler)
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 45 min.
Ingredienser:
Fyld:
1 stang vanilje
100 g flormelis
et lille drys fint salt
Drys:
Sådan gør du:
  1. Klip et låg af hver vandbakkelse.
  2. Flæk vaniljestangen, kom kornene i en skål med fløden, og pisk til fast skum. Smag til med flormelis og salt.
  3. Fordél vaniljeskummet på vandbakkelsesbundene. Læg låg på kagerne.
  4. Udrul marcipanen mellem 2 stykker bagepapir. Skær runde stykker, og kom på hver kartoffelkage. Drys kakao igennem en si henover kagerne. Servér straks.
Velbekomme!
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri