Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Whoopie pies

Whoopie pies er en fristende kombination af cupcakes og franske macarons. De bliver netop nu serveret på mange cafeer i storbyer som New York og London, så inden længe er de sikkert også et hit i resten af verden. Kagerne spises med fingrene som sandwich, evt. med en serviet.

Annonce

Bagværk
Her er whoopie pies lagt sammen med to slags mascarponecreme. Den ene er smagt til med citron, den anden med chokolade. Der er lige så mange variationsmuligheder i smag og pynt, som vi kender det fra cupcakes. Her er brugt glasur, smeltet chokolade og kagedrys.
Whoopie pies
(Ca. 16 stk.)
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 12-14 min.
Ikke fryse-egnede
De bagte kager uden fyld og pynt kan opbevares i en kagedåse i dagevis.
Kager:
75 g sukker
1 æg
250 g hvedemel
1 dl mælk
Fyld 1: Med citron:
2 spsk citronsaft
ca. 125 g flormelis
½ dl flormelis
Chokoladepynt:
Sådan gør du:
  1. Kager: Rør smør og sukker skummende og tilsæt ægget. Pisk godt. Bland mel med bagepulver og drys blandingen i dejen igennem en si skiftevis med mælk.
  2. Rør dejen til en ensartet konsistens, og del den i 32 stykker. Det gøres lettest ved først at dele dejen i 4 stykker og så hver af dem i 8. Tril dem til kugler, læg dem på bagepapir på en bageplade og tryk dem lidt flade.
  3. Bag kagerne 12-14 min. i en 175 grader varm ovn, til de er gyldne. Bag ad to omgange eller på to bageplader ved varmluft ca. 160 grader. Lad kagerne køle af på en bagerist.
  4. Fyld 1: Rør mascarpone med citronskal og -saft og smag til med flormelis. Smør cremen i et jævnt lag på 8 kager. Læg 8 kager enkeltvis ovenpå, og tryk kagerne let sammen. Opbevar dem køligt.
  5. Pynt med glasur eller smeltet chokolade. Fyld pynten i en sprøjtepose og lav et mønster på kagerne. Drys evt. med kagekrymmel på toppen eller siderne af kagerne.
  6. Fyld 2: Smelt chokolade, flormelis og piskefløde i en skål over vandbad. Køl det lidt af, rør forsigtigt mascarponen i og smag til med flormelis. Smør cremen i et jævnt lag på 8 kager. Læg 8 kager enkeltvist ovenpå og tryk kagerne let sammen. Opbevar dem køligt.
  7. Pynt med glasur eller smeltet chokolade. Fyld pynten i en sprøjtepose og lav et mønster på kagerne. Drys evt. med kagekrymmel på toppen eller siderne af kagerne.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri