Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens lækkeri: Wienerkringle med remonce

Der er intet som hjemmelavet wienerbrødsdej. Denne wienerkringle består tilmed af cremede remonce og et drys af pistacier.

Annonce

Bagværk
Det er lidt omstændigt – men også sjovt – at lave sin egen wienerbrødsdej. Og resultatet er hele indsatsen værd.
Wienerkringle med remonce
1 stor kringle, 16-18 stykker
Arbejdstid: 1½ time
Hæve-/hviletid: 1½ time
Bagetid: 30 min.
Dej: 25 g gær
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
2 æg
ca. 450 g hvedemel
Remonce:
Pynt:
1 æg
1 knsp. salt
125 g flormelis
1-2 spsk. vand (kogende)
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i koldt vand, og tilsæt sukker, salt og æg. Rør melet i, og ælt dejen blank. Form den til en kugle, og lad den hæve tildækket i 20-30 min.
  2. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til en firkant (ca. 15x45 cm).
  3. Riv smørret på den grove side af et rivejern ud på ⅔ af dejen. Tryk smørret let til på dejen. Fold den ende af dejen uden smør indover smørret, og fold den sidste tredjedel ind over den, så dejen ligger i 3 lag. Klap lagene let sammen, læg dejen på et fad med bagepapir, og sæt den i køleskabet i 25-30 min.
  4. Rul dejen ud på et meldrysset bord – uden at presse for hårdt – til ca. 15x45 cm. Fold i 3 lag, klap let sammen, og læg den i køleskabet i 25-30 min.
  5. Gentag punkt 4.
  6. Rul dejen ud til en lang plade (ca. 15x125 cm)
  7. Rør remoncen sammen, og smør den ned langs midten af dejen. Fold langsiderne ind mod midten, og skub et stort stykke bagepapir ind under dejen. Form stangen til en kringle, og lad den hæve tildækket i 30 min.
  8. Pisk ægget sammen med salt, og si det. Pensl kringlen med æg, og bag den i ovnen ved 200 grader varmluft i 25-30 min. Afkøl på en bagerist.
  9. Hak pistacierne groft. Rør sigtet flormelis til glasur med kogende vand, og dryp den over kringlen. Drys med pistacier.
Tips!
Det er vigtigt, at det revne smør har nogenlunde samme konsistens som dejen, så det skal ikke være iskoldt, når du river det – tag det evt. ud af køleskabet 20-30 min. før brug.
Velbekomme!
Foto: Dyrløv & Holthe / Opskrift: Sandra Leigh Draznin og Kristin Jøtun
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge