Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Varme supper til kolde dage

Her er nogle fyldige supper med masser af kraft og smag, som er skønne i denne kolde tid. Servér gerne suppe sammen med godt brød og evt. efterfulgt af ost, frugt eller dessert. Her byder vi på:

Krydret gulerodssuppe med kokosmælk

Fennikelsuppe med rejer

Grønkålssuppe med hamburgerryg og ristede rugbrødspinde

Klar oksekødssuppe med urter og kogt oksebryst

Kogt oksebryst med peberrodssovs og rosiner

 

► PRØV OGSÅ: 7 lækre flutes

► PRØV OGSÅ: Det grove brød

Annonce
Sådan gør du:
  1. Steg løgene klare i olie og tilsæt gulerod, persillerod, chili og ingefær.
  2. Steg et par min. og tilsæt okosmælk og bouillon eller vand.
  3. Kog grønsagerne møre (ca. 10 min.). Blend suppen til cremet konsistens og smag til med citronsaft og salt.
  4. Nyd suppen rygende varm. Drys med friske koriander eller dild lige før servering.
  5. Servér med brød.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Steg løgene klare i olie i en tykbundet gryde.
  2. Krydr med karry og tilsæt fennikel.
  3. Steg nogle min., tilsæt bouillon og bring det i kog.
  4. Kog 10 min. og blend suppen til ensartet konsistens evt. med en stavblender.
  5. Smag suppen til med citronsaft, salt og evt. mere karry.
  6. Hæld suppen i varme suppeskåle, drys med rejer og purløg lige før servering og nyd det med brød til.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Kog hambugerryggen: Kom kødet i en gryde med kogende vand, så det lige dækker.
  2. Kog ved svag varme i ca. 45 min., eller til centrumtemperaturen målt med stegetermometer er 60 grader.
  3. Sluk og lad kødet hvile i kogelagen i 20 min.
  4. Skær kødet i tern til suppefyld.
  5. Kog grønkålsbladene i letsaltet vand i ca. 3 min. Kogningen springes over, hvis man bruger frossen grønkål.
  6. Lad bladene dryppe af og hak dem fint.
  7. Steg løgene klare i en gryde med olivenolie. Tilsæt gulerod, grønkål og bouillon eller vand og kog i ca. 5 min.
  8. Tilsæt tern af hambugerryg.
  9. Smag suppen til med salt, peber og muskatnød. Servér suppen
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Kogt oksebryst: Læg kødet i en gryde og dæk med vand tilsat salt.
  2. Bring vandet langsomt i kog og fjern skum fra overfladen med en stor ske.
  3. Skær grønsagerne i stykker og kom dem i gryden sammen med krydderierne.
  4. Lad kødet småkoge i ca. 2 timer under låg, til det er mørt.
  5. Tag kødet op og si suppeurter og krydderier fra.
  6. Klar suppe med urter: Kog evt. noget af suppen ind, så den får mere smag.
  7. Kog gulerodstern og porreringe ca. 5 min. i suppen og nyd suppen rygende varm med brød til.
Tips!
Spis klar oksekødssuppe med vinterens urter til forret, og til hovedret kogt oksebryst med peberrodssovs og rosiner.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Varm skiver af kød i oksekødssuppen.
  2. Kog kartoflerne ca. 20 min. og pil dem.
  3. Kog grønsagerne ca. 5 min. i letsaltet vand, til de er tilpas møre.
  4. Sovs: Smelt smørret i en gryde og drys melet i. Pisk, til alt smør er suget op.
  5. Rør suppen fra kødet i lidt ad gangen.
  6. Kog ved svag varme i ca. 4 min.
  7. Smag til med peberrod og salt og tilsæt rosiner.
  8. Servér skiver af kød med varm sovs og nykogte grønsager og kartofler.
Tips!
Det resterende kød kan bruges koldt til smørrebrød, salater eller sammen med grønsager.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri