Annonce

Bliv abonnent på Hjemmet

Få 26 numre af Hjemmet + 2 Rosendahl fade

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Varmende vintermad på 4 måder

Med disse opskrifter står den på god, nærende og billig vintermad. Rodfrugter og kål er superanvendelige og giver både maden ekstra fylde og smag.

Annonce

Kød
Denne spaghetti med vinterkødsovs indeholder bl.a. hakket kalv og svin, hvidløg, pastinak og knoldselleri. Velbekomme!
Spaghetti med vinterkødsovs
4-6 personer
Arbejdstid: 30 min.
Stege-/kogetid: mindst 30 min. (og gerne 1 time)
2-3 fed hvidløg
2 dåser flåede hele
Tilbehør: parmesanost
Drys: lidt frisk timian
Sådan gør du:
  1. Brun kødet i varm olie i en tykbundet gryde. Tilsæt hakkede løg, og steg dem med i nogle min. Kom derefter knust hvidløg og timian i gryden.
  2. Tilsæt hakkede tomater, fintrevne pastinakker, gulerødder og selleri. Tilsæt rødvin, og lad retten småsimre i mindst 30 min. og gerne 1 time. Spæd evt. med lidt vand undervejs og rør jævnligt. Smag kødsovsen til med salt og peber.
  3. Spaghetti:
  4. Sæt rigeligt vand over til at koge pastaen i. Kog uden låg, og rør i gryden af og til. Læs kogetiden på emballagen. Smag på pastaen, og kog den så længe, at den stadig har bid.
  5. Hæld den i et dørslag. Servér spaghettien rygende varm med kødsovs, og drys med friskrevet ost og lidt frisk timian.
Tips!
Vinterkødsovs er fryseegnet, hvis kødet ikke er optøet.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Kød
Denne ossobuco indeholder bl.a. rodfrugter, gulerødder, knoldselleri og kartoffelmos. Velbekomme!
Ossobuco med rodfrugter og kartoffelmos med ost
4 personer
Arbejdstid: ca. 45 min.
Stege-/kogetid:
ca. 2 timer
1 spsk. olivenolie
1 spsk. smør
4 spsk. hvedemel
Kartoffelmos:
ca. 3 dl mælk
25 g smør
Drys: hakket bredbladet persille
Sådan gør du:
  1. Skær et par snit i kanten af ossobuco’erne i den tykke sene rundt om kødet, så det ikke vender opad under stegningen. Dup kødet med køkkenrulle.
  2. Brun kødet på begge sider i gyldent olie og smør. Krydr med salt og peber, og drys med mel.
  3. Læg både af løg, stykker af selleri og gulerod i bunden af et ovnfast fad sammen med laurbærblade. Læg kødet ovenpå, og tilsæt hvidvin og evt. vand op til kødet.
  4. Dæk fadet til, sæt det i ovnen, og tænd den på 175 grader. Dampsteg i ca. 1½-2 timer, til kødet er mørt, og vend det, når det er halvt færdigstegt.
  5. Kartoffelmos med ost:
  6. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i ca. 20 min. i usaltet vand. Hæld kogevandet fra kartoflerne. Mos kartoflerne med en purépresse eller et piskeris.
  7. Varm mosen igennem i gryden med mælk til passende konsistens. Tilsæt smørklatter og terninger af ost. Smag mosen til med salt og peber.
  8. Servér ossobuco’er med rodfrugter i hvidvin, et drys persille og kartoffelmos med ost.
Tips!
Ossobuco er fryseegnet hvis kødet ikke er optøet.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

SupperVegetarisk
Denne krydret linsesuppe indeholder bl.a. porre, bladselleri og frisk ingefær. Velbekomme!
Krydret linsesuppe
4 personer
Arbejdstid: 20 min.
Stege-/kogetid: ca. 30 min.
4-5 stilke bladselleri
2 spsk. olie
Drys:
Tilbehør: citron og grovboller
Sådan gør du:
  1. Skyl linserne i koldt vand et par gange. Si vandet fra.
  2. Steg hakket løg, porrer skåret i ringe og stykker af bladselleri klare i olie. Tilsæt karry, fintrevet ingefær og linser. Hæld vand i. Kog suppen under låg i ca. 20 min. ved svag varme.
  3. Blend suppen cremet. Tilsæt evt. mere vand eller bouillon, hvis suppen er for tyk. Smag suppen til med salt og peber.
  4. Pres ganske lidt citronsaft over suppen inden servering. Drys med finthakket bladselleri og bladselleriblade.
Tips!
Krydret linsesuppe er fryseegnet.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Fisk
Delikate fiskefrikadeller med dejlig, saftig coleslaw. Velbekomme!
Fiskefrikadeller med coleslaw
4 personer
Arbejdstid: 1 time
Marinerings-/hviletid:
Stegetid: 20 min.
Fiskefrikadeller:
2 tsk. groft salt
2 æg
evt. 1-2 tsk. mild karry
ca. 2½ dl mælk
2 spsk. olie
2-3 spsk. smør
Coleslaw (syrnet kålsalat):
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. groft salt
1 tsk. sukker
evt. ½ tsk. kommen
Tilbehør: citronbåde og kartofler (eller rugbrød)
Sådan gør du:
  1. Fiskefrikadeller:
  2. Fisk i filet kan evt. hakkes i en foodprocessor eller på kødhakker. Rør den hakkede fisk i en skål med salt. Tilsæt fintrevet løg, peber, mel, æg og evt. karry. Rør godt, og tilsæt mælken lidt ad gangen. Rør farsen smidig. Stil skålen i køleskab i mindst 30 min.
  3. Rør fiskefarsen igennem og tilsæt mere mælk, hvis farsen er for fast.
  4. Form farsen til 12-15 fiskefrikadeller, og steg dem på en slip let-pande i smør og olie i 7-8 min. på hver side ved middel varme, til de er gyldne og gennemstegte.
  5. Coleslaw:
  6. Vend fintsnittet kål sammen med finthakket rødløg, groftrevet æble og eddike, sennep, salt og sukker. Rør det hele sammen, og læg det under let pres, f.eks. med en skål, eller stabl tallerkner ovenpå.
  7. Lad kålen marinere i mindst 2 timer eller natten over i køleskab, så væden trækker ud.
  8. Hæld væden fra kålen væk, og bland den marinerede kål med revne gulerødder og mayonnaise. Smag til med salt og peber og evt. kommen.
  9. Servér varme fiskefrikadeller med citronbåde, coleslaw og kartofler.
Tips!
Fiskefrikadellerne er fryseegnede (hvis fisken ikke har været frossen før).
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Annonce

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri