Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Vidunderlige vinterretter med svinekød

Prøv disse vidunderlige vinterretter med svinekød. Vi har hentet inspiration både i Frankrig og Marokko, men kødet er dansk.

 

SE OGSÅ: 10 sublime opskrifter med svinekød på gastro.dk

SE OGSÅ: Lækre frikadeller på 7 spændende måder

Annonce

Kød
Spyd af mørbrad med appelsin og chili
(2 personer)
Arbejdstid: 25 min.
Trækketid: 20 min.
Stegetid: 10 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
Marinade og dip:
3 spsk sojasovs
2 spsk chilisovs
Salat:
Sådan gør du:
  1. Rør marinaden sammen og del den i 2 portioner.
  2. Skær mørbraden i tykke skiver og vend dem sammen med den ene portion marinade. Lad dem trække 20 min.
  3. Træk kødet på spyd sammen med appelsinbådene og steg dem under grillen i ovnen 4-5 min. på hver side.
  4. Skyl og slyng salaten/ spinaten grundigt og vend den sammen med de øvrige ingredienser til salaten.
  5. Servér med resten af marinaden som dip.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Brun kødet på en stegepande med olie og krydr med salt og peber.
  2. Steg løgene blanke i en stegegryde med olie og tilsæt kød, hvidløg, ingefær og krydderier.
  3. Steg under omrøring et par min. og tilsæt tomater og vand. Lad retten simre under låg 45 min.
  4. Skær imens græskarret i både og skrab kernerne ud. Skær skrællen af og skær frugtkødet i tern. Vend dem i gryden sammen med rosinerne og lad retten simre yderligere ca. 20 min. – til alt er mørt.
  5. Smag til med salt og peber og servér med dampet couscous (efter pakkens anvisning) og frisk koriander.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Kød
Tartiflette er en fransk ret fra Savoie-regionen. Den består af kartofler, bacon og ost (Reblochon), og nogle tilsætter også løg. Som variation kan man erstatte bacon med laks. I den oprindelige version, udviklet af Reblochon- producenterne, bruges en hel ost.
Tartiflette
(2-3 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Stege/bagetid: 1 time og 20 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
evt. 15 g smør
75-100 g Reblochon
Tilbehør:
evt. brød
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Steg baconternene gyldne på en pande og tilsæt løgene. Steg under omrøring, til løgene er bløde og gyldne (ca. 10 min.) – tilsæt evt. smør om nødvendigt.
  3. Hæld vinen på panden og lad den koge næsten væk. Tilsæt kartoflerne og vend rundt.
  4. Tilsæt fløden og giv det et opkog. Krydr med salt og rigeligt friskkværnet sort peber og hæld retten i et smurt ovnfast fad.
  5. Skær osten i skiver (med skorpe). Fordel dem over retten og dæk med stanniol. Sæt fadet i ovnen ca. 1 time.
  6. Tag stanniolen af og vend rundt i retten. Gratiner under grillen i ovnen, til overfladen er gylden (5-8 min.) og servér med en grøn salat eller dampede grønsager og evt. brød.
Tips!
Hvis du ikke kan skaffe Reblochon, så prøv med en anden rødkit-ost eller en brie.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Begynd med fyldet: Steg løgene bløde og blanke i en gryde med fedtstof og tilsæt æble og salvie. Steg under omrøring et par min., krydr med salt og peber og hæld det ud på en tallerken til afkøling.
  2. Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm´s mellemrum og skær en lomme i stegen lige under sværens fedtlag. Gnid salt ned mellem hver svær. Kom fyldet ind i lommen og luk begge ender med kødsnor eller kødnåle.
  3. Hæld 3 dl vand i en lille bradepande, og læg løgskiverne i vandet. Læg kødet på en rist ovenpå, så sværen ligger så lige som muligt. Læg evt. lidt stanniol eller et stykke kartoffel under stegen, hvor den er tyndest, for at få sværen til at ligge helt vandret.
  4. Sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og lad stegen stå i ca. 1½ time. Skru evt. op til 250 grader de sidste 15-20 min., hvis sværen ikke er sprød.
  5. Tag stegen ud af ovnen, si skyen op i en gryde og skum fedtet fra. Der skal være ca. 3 dl sky – tilsæt vand eller æblemost, hvis der mangler væske.
  6. Kog sovsen igennem og jævn den til passende konsistens. Smag til med æblevineddike, salt og peber.
  7. Skær stegen i skiver og servér f.eks. med ristede kartofler.
Tips!
Brug evt. et stegetermometer: Centrumtemperaturen skal være 65 grader.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri