Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Vild med chokolade!

Hvis man skal have en ekstra lækker dessert, lidt luksus til kaffen eller nogle hurtige og nemme kager, så gør det ikke noget, der er chokolade i. Her giver vi dig fem chokoladeopskrifter, som med garanti vil vække lykke hos enhver gæst. Prøv mini-tarteletter med chokoladefyld, chokoladekage med mandler, chokoladelagkage, chokolademuffins med nougatfyld og fragilité med chokoladefyld.

Annonce

Bagværk
Velegnede til kagebuffet og på kaffebordet.
Mini-tarteletter med chokoladefyld
(18 stykker)
Arbejdstid: 40 min.
Hviletid, dej: 15 min.
Bagetid: ca. 15 min.
Fryse-egnede
80 g smør
2 spsk sukker
ca. 2 spsk koldt vand
Fyld:
2 spsk sukker
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Findel smørret i melet og tilsæt sukker. Hæld koldt vand i og saml dejen – den skal være smidig. Lad den hvile koldt et kvarters tid.
  2. Tilbered fyldet imens: Pisk flødeost og sukker sammen og pisk ægget i. Smelt chokoladen og rør den i.
  3. Udrul dejen tyndt og udstik med et glas eller en form 18 runde plader. Fordel dem i små smurte forme. Læg fyldet i. Bag kagerne ved 185 grader i ca. 15 min. Lad dem svale lidt, inden de tages ud af formene.
  4. Pynt med små chokoladekringler, høvlet chokolade eller flødeskum.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Hanne Bloch

Bagværk
Chokoladekage med mandler
(Ca. 8 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: Ca. 50 min.
Fryse-egnet
200 g smør
225 g (3 dl) sukker
200 g mandler
1 spsk mel
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Rør blødt smør og sukker godt sammen og rør æggeblommerne i én ad gangen. Hak mandlerne meget fint, og hak ligeledes chokoladen meget fint. Bland mel og reven appelsinskal i mandelchokoladeblandingen.
  2. Pisk æggehviderne stive. Rør mandel-chokoladeblandingen i smørsukkermassen og rør halvdelen af hviderne i. Vend resten af hviderne i til sidst.
  3. Hæld dejen i en velsmurt springform, 22 cm i diam. Bag kagen midt i ovnen ved 160 grader i 45-50 min. Kagen vil falde lidt efter bagningen og stadig være lidt blød på grund af chokoladen.
  4. Når kagen er blevet kold og skal serveres, drysses den med sigtet flormelis og pyntes med chokoladefigurer.
Tips!
Flødeskum og evt. syltede frugter kan serveres til, hvis man vil servere kagen til dessert.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Hanne Bloch

Bagværk
Chokoladelagkage
(6 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: Ca. 15 min,
Bundene er fryse-egnede
Bunde:
125 g smør
200 g (2½ dl) sukker
125 g (ca. 2 dl) mel
Fyld:
2 spsk brun farin
3 spsk cognac
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Rør det blødgjorte smør med sukker og rør æggene i ét ad gangen. Smelt chokoladen og rør den i. Bland bagepulver og vaniljesukker i melet og rør det i dejen sammen med cremefraiche.
  2. Fordel dejen i 3 smurte lagkageforme. Bag dem øverst i ovnen ved 190 grader i 10-15 min. Lad dem svale.
  3. Fyld: Pisk fløden til skum med farin og pulverkaffe. Vend cognac og chokoladestykker i. Læg fyldet mellem bundene.
  4. Pynt: Smelt flødechokoladen og bred den ud over den øverste bund. Smelt den hvide chokolade og kom den i et papirkræmmerhus eller en plastpose. Klip et lille hul og sprøjt en spiral på den mørke chokolade, før den stivner. Træk nu linjer fra midten af spiralen ud til kanterne, så der opstår et edderkoppemønster. Sprøjt kanten af lagkagen med flødeskum.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Hanne Bloch

Relaterede opskrifter

Bagværk
Chokolademuffins med nougatfyld
(Ca. 30 stykker)
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 20 min.
fryse-egnede
250 g (ca. 3 dl) sukker
100 g chokolade
200 g (3½ dl) mel
½ dl kakao
Fyld:
Overtræk:
Sådan gør du:
  1. Pisk æg og sukker godt sammen. Smelt chokoladen og rør den i, mens der piskes. Bland mel, kakao, vaniljesukker og bagepulver.
  2. Rør det i dejen sammen med smeltet smør. Fordel dejen i muffinforme. Tryk et stykke blød nougat ned i hver, og bag kagerne ved 175 grader i ca. 20 min. Lad dem svale.
  3. Overtræk kagerne med smeltet chokolade og drys med mandelsplitter eller høvlet chokolade som pynt.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Hanne Bloch

Bagværk
Fragilité med chokoladefyld
(6 personer)
Arbejdstid: Ca. 1 time
Bagetid: Ca. 40 min.
Fryse-egnet
175 g flormelis
2 spsk mel
Cremefyld:
150 g chokolade
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Begynd med cremen: Bræk chokoladen i mindre stykker. Bring fløden i kog i en gryde. Tag gryden fra varmen og pisk ægget i. Pisk derefter chokoladen i den varme blanding, lidt ad gangen. Sæt cremen koldt.
  2. Kagen: Pisk æggehviderne meget stive. Bland de hakkede mandler med flormelis og mel. Vend mandelblandingen i de piskede æggehvider.
  3. Aftegn 2 firkanter på 25 x 25 cm på bagepapir lagt på bagepladen. Fordel fragilitédejen herpå. Bag ved 125-130 grader i 40-45 min.
  4. Del hver firkant i to bunde. Læg den helt kolde creme mellem de 4 bunde. Drys med sigtet flormelis og derpå med ristede mandler eller nødder.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Hanne Bloch
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri