Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Vinterens bedste kartoffelretter

Om vinteren er kartoflerne store og melede og perfekte at bruge i mange forskellige varme kartoffelretter. En god kartoffelret kan snildt spille hovedretten i måltidet, men det kan også være et lækkert og mættende tilbehør til en kød- eller fiskeret.

  • Røsti med bacon og ost
  • Varm kartoffelsalat med chorizo
  • Bouillonkartofler med karry og oksekød
  • Bagte kartofler med løgsmør
  • Kartoffelsuppe med porrer og rugbrødschips

Du finder opskrifterne nedenfor. Velbekomme!

 


► PRØV OGSÅ: Dobbeltstegte kartofler fra Altfordamerne.dk

► PRØV OGSÅ: 5 retter med kartofler fra Gastro.dk


 

Annonce
Sådan gør du:
  1. Steg baconen på en teflonpande, til den er gyldenbrun, og fedtet er smeltet fra. Svits løget sammen med baconen et øjeblik.
  2. Skræl kartoflerne og riv dem groft. Tryk væden let ud med hånden. Bland bacon og løg med kartofler, ost, salt og peber i en stor skål.
  3. Varm halvdelen af olien op på en stor pande. Kom kartoffelpandekagen på panden og tryk den flad. Skru ned for blusset efter ca. 4 minutter og lad røstien simre i ca. 20 min. Sørg for, at røstien ikke hænger fast i panden og vend den forsigtigt ud på et stort låg eller lign.
  4. Kom olie på panden og lad røstien glide tilbage på panden. Dryp evt. lidt olie i kanten under stegningen, så den ikke bliver brændt. Steg røstien 15-20 min på den anden side. Lad den glide ud på et skærebræt og skær den ud som en lagkage med en skarp brødkniv.
  5. Bland kål, salat, gulerod og løg sammen. Rør syrnet fløde eller crème fraiche med eddike og hvidløg. Vend dressingen sammen med salaten og smag til med salt og peber. Servér den varme røstien sammen med salaten.
Tips!
Servér evt. et spejlæg til røstien, hvis du har brug for mere fylde i retten. Eller brug røstien som tilbehør til en steg eller en bøf.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehør
Varm kartoffelsalat med chorizo
(4 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid kartofler: ca. 20 min.
Bagetid i ovnen: 10-15 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
2 spsk olivenolie
2-4 spsk sherryeddike
Sådan gør du:
  1. Kog kartoflerne møre, pil dem og skær dem i tykke skiver. Svits løg og peberfrugter i olien i 10 min., til de bliver bløde og møre.
  2. Tilsæt chorizo og hvidløg og steg begge dele med løg og peberfrugter i 3-4 min. Vend kartofler og persille sammen med grønsager og pølse og varm det hele godt igennem.
  3. Smag den varme kartoffelsalat til med sherryeddike og salt.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Thomas Hergaard
Sådan gør du:
  1. Brun kødet i olie i en stor gryde. Bland kartofler, porrer, gulerødder og selleri med kødet og svits med et par min. Svits karryen med et øjeblik.
  2. Tilsæt bouillon, kog op og skru ned. Lad retten simre under låg i 20 min.
  3. Tilsæt hvidløg, persille og cherrytomater. Lad retten koge endnu 2 min. og smag til med salt, peber og citronsaft.
  4. Servér retten med brød.
Tips!
Retten kan laves med hakket svinekød. Bouillonkartofler med karry og oksekød er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Småretter og tilbehør
Bagte kartofler med løgsmør
(4 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid i ovnen: 60 min.
Løgsmør er fryse-egnet
Ingredienser:
Sådan gør du:
  1. Svits løgene i 1 spsk smør, til de bruner let. Lad løgene simre ved svag varme, til de er helt møre og blanke. Tilsæt eddike og kog den op med løgene, til væsken er helt væk. Lad løgene køle af.
  2. Pisk det sidste smør luftigt. Rør løg og estragon eller timian i smørret. Pak smørret ind i bagepapir til en rulle og lad den stivne i køleskabet. Skur kartoflerne, skær et kryds i toppen og bag dem i en 180 grader varm ovn i 1 time.
  3. Anret smørret i skiver på en tallerken ved siden af de bagte kartofler. Spis evt. bagekartoflerne med en teske.
Tips!
Lav gerne en større portion løgsmør og gem det i fryseren.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Thomas Hergaard

Supper
Glohed kartoffelsuppe med porrer og sprøde rugbrødschips.
Kartoffelsuppe med porrer og rugbrødschips
4 personer
Arbejdstid: 30 min.
Ingredienser:
200 g rugbrød
2 spsk smør
8 kviste timian
Sådan gør du:
  1. Skær rugbrødet i helt tynde skiver. Skær skiverne over på tværs til trekanter. Bred rugbrødsskiverne ud på bageplader og tør dem i en 100 grader varm ovn i ca. 30 min. Lad rugbrødschipsene køle af.
  2. rugbrødschipsene køle af. Svits kartofler og porrer i smør i en stor gryde, tilsæt laurbærblad og halvdelen af timiankvistene og dæk med vand. Kog, til kartofler og porrer er helt møre.
  3. Blend suppen, til den er blank og glat. Smag til med salt og peber.
  4. Servér suppen med rugbrødschips og et drys finthakket frisk timian på toppen.
Tips!
Det grønne fra porren smager lige så godt som resten af porren og giver suppen en smuk lysegrøn farve.

Har du kun rugbrød, som allerede er skåret i skiver, kan du skære brødet i tern, tørre dem i ovnen og drysse over suppen. Kartoffelsuppe er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri