Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Vintermad på 4 måder for hele familien

Selvom kalenderen står på forår viser termometret det ikke. Her følger fire lune opskrifter til en kølig dag indendøre.

Annonce

Småretter og tilbehørVegetarisk
Prøv en kødfri dag og sæt i stedet tænderne i græskarchili med bønner og kikærter. Retten kan også serveres som tilbehør til et stykke kød.
Græskarchili med bønner og kikærter
2-3 personer
Arbejdstid: 45 min.
Udblødning: 8 timer
Koge-/stegetid: 1 time
100 g kikærter
1 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
Topping:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Udblød bønner og kikærter i koldt vand hver for sig i mindst 8 timer. Kog dem i rent vand efter pakkens anvisning.
  2. Skyl græskarret, og skær det i kvarte. Skrab kerner og tråde ud, og skær græskaret i grove stykker uden skræl. Læg dem på en bageplade med bagepapir, stænk med olie, og drys med salt og peber. Sæt dem i ovnen ved 180 grader i ca. 25 min.
  3. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Rens chilien, og snit den fint. Sautér dem i en gryde med olie, og tilsæt krydderier, tomater og vand. Giv det et opkog under omrøring, skru ned, og lad sovsen simre i mindst 20 min.
  4. Afdryp de kogte bønner og kikærter, og kog dem i sovsen i 10 min.
  5. Tag græskarstykkerne ud af ovnen, når de er møre, men stadig har bid. Vend dem i sovsen, kog igennem, og smag til med salt og peber.
  6. Servér chilien i dybe tallerkner med en skefuld cremefraiche og evt. lidt ekstra chili på toppen.
  7. Giv evt. guacamole og tortillachips.
Velbekomme!
Foto: Martin Dyrløv / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

KødTærter, pizza og madpandekager
Når det er koldt udenfor er der intet som hjemlig og hyggelig vintermad - her i form af madpandekager med kødsovs. Bon appetit.
Madpandekager med kødsovs
4 personer / 8 stk.
Arbejdstid: 45 min.
Hviletid: ca. 30 min.
Stege-/kogetid: 30-45 min. (evt. på 2 pander)
Pandekager:
3 æg
150 g hvedemel
3 dl mælk
ca. 1 dl vand
Kødsovs:
1½ dl æblemost
Sådan gør du:
  1. Pisk æg, salt og de 2 meltyper sammen. Tilsæt mælk lidt ad gangen, og pisk dejen ensartet. Lad den hvile i køleskab i ca. 30 min. Rør evt. vand i, hvis dejen er for tyk.
  2. Varm en pande godt op, og kom olie og evt. smør på. Hæld et tyndt lag dej på, og steg pandekagerne i 2-3 min. ved middelvarme på begge sider, til de er lysebrune på begge sider.
  3. Kødsovs:
  4. Brun kødet i varm olie i en tykbundet gryde. Tilsæt fintsnittede porrer, og steg dem med i nogle min. Tilsæt provencekrydderi.
  5. Tilsæt hakkede tomater og fintrevet selleri. Tilsæt æblemost. Lad retten småsimre i mindst 30 min. og gerne op til 1 time. Spæd evt. med lidt vand undervejs, og rør jævnligt. Smag kødsovsen til med salt og peber.
Tips!
Fintsnittede eller revne grøntsager i kødsovsen gør den smagfuld og lettere i konsistensen. Madpandekager med kødsovs er fryseegnet.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Fjerkræ
Når det er koldt udenfor er der intet som hjemlig og hyggelig vintermad - her i form af stegte kyllingelår med bl.a. karry. Bon appetit.
Stegte kyllingelår med karry, gulerodssalat og bulgur
4 personer
Arbejdstid: 45 min.
Stege-/kogetid: 45 min.
2 spsk. olie
2-3 tsk. stærk karry
1-2 tsk. salt
Bulgur med persille og feta:
4 dl bulgur
6 dl vand
1 tsk. salt
2-3 spsk. olivenolie
Gulerodssalat med lime:
Tilbehør: limestykker
Sådan gør du:
  1. Gnid kyllingelårene med en blanding af olie og karry. Læg kyllingelårene på bagepapir i et ovnfast fad. Krydr med salt.
  2. Sæt fadet i ovnen, og bag i ca. 45 min. ved 175 grader, til lårene er gennemstegte. Del lårene i over- og underlår. Servér med bulgur med persille og feta og gulerodssalat med lime samt limestykker.
  3. Bulgur med persille og feta:
  4. Bring vand i kog, og tilsæt salt og bulgur. Kog i 10 min. ved svag varme under låg. Sluk, og lad bulguren trække færdig i ca. 10 min.
  5. Bland bulgur med hakket persille og olivenolie, og smuldr feta i blandingen.
  6. Gulerodssalat:
  7. Høvl gulerødderne med en tyndskræller/kartoffelskræller, bland med friskpresset limesaft, og krydr med lidt salt.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Bagværk
Når det er koldt udenfor er der intet som hjemlig og hyggelig vintermad - her i form af æblekage med kanelskum. Bon appetit.
Æblekage med kanelskum
1 kage eller 10-12 stykker
Arbejdstid: 35 min.
Bagetid: 45 min.
4-5 æbler
4 æg
300 g sukker
1 tsk. citronskal
250 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2-3 spsk. perlesukker
Kanelskum:
1-2 tsk. stødt kanel
Sådan gør du:
  1. Skræl æblerne, fjern kernehusene, og skær æblerne ud i 6-8 både. Vend dem med citronsaft.
  2. Pisk æg med sukker og fintrevet citronskal til tykt skum i ca. 10 min. med en håndmikser.
  3. Bland hvedemel, kardemomme, bagepulver og salt sammen, og drys det igennem en si i dejen. Vend hakkkede mandler i dejen.
  4. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 24 cm. i diameter). Læg æblerne i dejen. Læg små smørklatter på æblestykkerne.
  5. Bag kagen i ca. 45 min. ved 175 grader, til den er gennembagt. Drys perlesukker hen over kagen de sidste 5-10 min. af bagetiden.
  6. Afkøl kagen lidt på en bagerist.
  7. Pisk fløde og kanel til skum, og servér det til den lune æblekage.
Tips!
Æblekage er fryseegnet.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri