Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Vores bedste påskeretter: Kørvelsuppe og toast med marineret laks

Kørvel er en lidt glemt dansk krydderurt, som jeg holder meget af. Suppen lærte jeg at lave, da jeg stod i kokkelære, og den er dejlig frisk på grund af den lidt syrlige cremefraiche. Marineret laks er supernemt at lave og så mør, at den smelter på tungen.

 

 

 

 

  

 

Hjemmets madskribenter giver dig deres bud på de bedste påskeretter. Her er det Christine Bille Nielsen, hvis yndlings påskeret er en lækker kørvelsuppe og toast med marineret laks.

Annonce

Supper
Skøn og frisk suppe, serveret med laks, som nærmest smelter på tungen.
Kørvelsuppe og toast med laks
4 personer
Arbejdstid: 30 min.
150 g porrer
2 spsk smør
1¼ liter vand
Toast med marineret laks:
Citronmarinade:
4 spsk olivenolie
Sådan gør du:
  1. Snit porrerne fint og skær kartoflerne i små tern. Svits porrer og kartofler i smørret i 5 min., uden at det får farve. Tilsæt vand og lad suppen kog i ca. 20 min., til porrerne og kartoflerne er helt møre.
  2. Skær de groveste stilke af kørvelen, og hak resten groft. Blend suppen med kørvel og cremefraiche. Smag til med salt og peber.
  3. Hak fennikelfrøene med en kniv. Pres saften af citronen. Gem ca. 1 spsk citronsaft til at smage suppen til med, og bland resten med olie, salt, peber og fennikelfrø i en skål.
  4. Skær laksen i tynde skiver og vend dem i citronmarinaden. Lad fisken trække i 3-4 min., tag den op af marinaden og lad den dryppe af. Anret laksen på brødet.
  5. Smag suppen til med en lille smule citronsaft lige inden servering, og servér suppen med laksetoast.
Tips!
Frys altid fisk, som skal råmarineres, mindst 1 døgn ved minus 18 grader for at fjerne risikoen for parasitter i fisken. Lad laksen tø op i køleskabet, så forringes fiskens kvalitet minimalt ved frysningen. Kørvelsuppe er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Opskrifter: Christine Bille Nielsen
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri