Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Vores bedste påskeretter: Lammeryg med spinat, jordskokker og pommes Anna

Lammeryg er en meget fin steg og derfor også kostbar. Hvert efterår køber jeg et helt dansk lam, der er parteret. Ryggen deles oftest i to, og den ene steg gemmer jeg i fryseren til en festlig og lækker påskemiddag.

 

 

 

 

 

  

 

Hjemmets madskribenter giver dig deres bud på de bedste påskeretter. Her får du Katrine Klinkens bedste påskeret, lammeryg med spinat, jordskokker og pommes Anna.

 

VINTIP: Til lammesteg er det godt med en rødvin, f.eks. Syrah fra Rhône i Frankrig, hvor vinen har fået meget sol, men ikke er alt for voldsom til det fine kød. Et andet godt bud er en Rioja eller en Cabernet Sauvignon, f.eks. fra Australien.

 

Prøv også Christine Bille Nielsens bedste påskeretter:

Annonce

Kørvelsuppe og toast med marineret laks

Luksusret med dejligt tilbehør
Lammeryg med spinat, jordskokker og pommes Anna
(4 personer)
Arbejdstid: ca. 1 time
Stege-/hviletid: 1 time og 15 min.
Kødet er fryse-egnet
pommes Anna: (også kaldet Anna-kartofler)
Tilbehør:
1 spsk olivenolie
Sådan gør du:
  1. Lammeryg: Rids lammeryggens fedtlag i rudemønster. Gnid kødet med salt og peber og læg det i en bradepande. Brun kødet i en 200 grader varm ovn i 15 min.
  2. Skru ovnen ned til 150 grader og steg videre i ca. 45 min.
  3. Brug stegetermometer. Centrumtemperaturen skal være ca. 60 grader, når kødet skal være rosa. Lad stegen hvile 15 min.
  4. Skær kødet fra rygbenet og ud langs ribbenene på hver side af rygbenet. Skær kødet i skiver.
  5. Pommes Anna: Skær kartoflerne i 1 mm tykke skiver. Smør 4 små tærteforme eller portionskokotter med smør. Læg kartoffelskiverne taglagt rundt i formene i et ævnt lag, drys med lidt finthakket løg, krydr med salt og peber og dryp med lidt smør. Læg et lag kartofler ovenpå, og gentag 6-7 gange.
  6. Sæt formene i en 200 grader varm ovn og bag ca. 40 min., til kartoflerne er møre.
  7. Tilbehør: Varm olie i en gryde og steg jordskokkerne ved god varme med hvidløg nogle minutter. Krydr med salt og peber, tilsæt citronsaft og læg låg på gryden. Lad det koge i ca. 5 min. Tilsæt spinaten, og damp den et par minutter, til den er faldet sammen og jordskokkerne er tilpas møre, men har bid.
  8. Servér skiver af lammekød med jordskokker, spinat, pommes Anna og evt. citron.
Tips!
Mange avlere sælger også halve lam. I efteråret er kødet meget fint, og i løbet af vinteren bliver dyrene federe. I et helt eller halvt dyr er der mad til mange måltider, og det er billigere end at købe enkelte stege, hvis du ellers kan få brugt det hele og i øvrigt har plads i fryseren.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri