Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Weekend-brunch

Ordet 'brunch' er sammensat af de engelske ord 'breakfast' og 'lunch' - morgenmad og frokost - og består  typisk af flere forskellige småretter, der serveres på en buffet midt på formiddagen. Her får du opskrifterne på 6 lækre brunch-retter til weekend - eller hverdagen, hvis du har tid.

Annonce
Sådan gør du:
  1. Blend det hele sammen og servér i høje glas med sugerør og evt. isterninger.
Tips!
Frys evt. mango- og/eller ananasterninger natten over. Så bliver smoothien iskold uden brug af isterninger.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Fyld ca. 2 cm vand i en lille bradepande, stil den i ovnen og tænd på 180 grader (160 grader varmluft).
  2. Steg porrerne bløde og blanke i en gryde med smør og krydr med salt og peber.
  3. Fordel dem i 4 smurte, ovnfaste kokotter eller kopper og fordel den røgede laks ovenpå (tag evt. lidt laks fra til pynt).
  4. Knæk et æg ud i hver kokotte/kop og drys med salt og peber.
  5. Sæt kokotterne i vandbadet i ovnen i 10 min.
  6. Rør cremefraiche sammen med purløg eller estragon, evt. peberrod samt salt og peber.
  7. Fordel denne blanding over æggene og giv dem 6-10 min. mere – alt efter om de skal være bløde eller smilende.
  8. Pynt med purløg eller estragon og evt. lidt laks og servér straks.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Skyl og slyng salaten.
  2. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande.
  3. Pisk dressingen sammen og vend den med salaten.
  4. Anret salat og skinke i melonbådene og drys med pinjekerner.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Pluk skvalderkål eller spinat fri for grove stilke, og skyl bladene grundigt i koldt vand.
  2. Blancher dem i kogende, letsaltet vand 1 min. og hæld dem i et dørslag.
  3. Steg løgene bløde og blanke på en pande med smør eller olie og tilsæt hvidløg.
  4. Steg under omrøring i 1 minut og tilsæt kyllingestrimlerne.
  5. Steg i 3-5 min. under omrøring og tilsæt skvalderkål/spinat og fløde.
  6. Giv det et opkog og hæld det over i en skål.
  7. Pisk æggene sammen med sennep og ost og rør fyldet i lidt ad gangen.
  8. Hæld det i den forbagte tærtebund og bag tærten ved 180 grader i ca. 50 min.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Læg myntebladene i en gryde med vand og sukker.
  2. Giv det et opkog og lad det koge i 3-5 min.
  3. Si siruppen og lad den afkøle.
  4. Rist brødet gyldent på begge sider og dryp det med olie.
  5. Læg en skefuld/skive friskost på hver og dryp med myntesirup.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i lun mælk og tilsæt æg, smør, sukker, krydderier og salt.
  2. Ælt melet i dejen, til den er blød og smidig, og lad den hæve tildækket i ca. 1 time.
  3. Rør fyldet sammen i en skål.
  4. Vend dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til et rektangel (ca. 25x40 cm).
  5. Smør fyldet ud på dejen og rul den sammen som en roulade.
  6. Skær rouladen i 12-16 skiver og læg dem på bageplader med bagepapir. Lad dem hæve tildækket i ½ time.
  7. Varm ovnen op til 225 grader.
  8. Pensl sneglene med sammenpisket æg og sæt dem i ovnen.
  9. Skru ned til 175 grader og bag dem i 15-20 min.
  10. Flyt dem over på en rist til afkøling og pynt med smeltet chokolade eller hvid glasur.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri