Annonce

Tegn abonnement på Hjemmet

Få 26 numre af Hjemmet + salatskål fra Holmegaard

Køb tilbuddet her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Overrask dine kaffegæster med hjemmebagte berlinere. De sprøde kager gemmer på en sød hemmelighed, og samme dej kan også bruges til doughnuts.
Sådan gør du:
  1. Varm mælken op til lige under kogepunktet.
  2. Kom sukker, smør og salt i en skål og hæld den varme mælk over. Rør rundt og lad det afkøle til ca. 37 grader.
  3. Smuldr gæren ned i melet sammen med vanilje eller citronskal. Tilsæt den lune væske og æggene.
  4. Ælt dejen glat og smidig (ca. 5 min.). Form den til en kugle og drys den med mel.
  5. Læg den i en skål og lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. 1 time).
  6. Slå dejen ned, form den til en kugle og lad den hvile tildækket i 15 min.
  7. Rul dejen ud på et meldrysset bord og udstik den i cirkler ca. 8 cm i diameter.
  8. Læg en lille skefuld fyld på halvdelen af dejcirklerne og læg de andre dejcirkler ovenpå.
  9. Knib kanterne grundigt sammen, læg dem på bagepapir og lad dem hæve tildækket i 15-30 min.
  10. Varm en gryde (evt. frituregryde) med olie op til 180 grader. Bag kagerne 2-3 stykker ad gangen (1½-2 min. på hver side). Tag dem op og vend dem straks i sukker.
Tips!
Brug en kogt kagecreme eller Nutella som fyld i stedet for marmelade. Tips: Brug dejen til doughnuts: del dejen i ca. 18 stykker, tril dem til pølser og saml dem til ringe. Lad dem hæve og bage som ovenfor. Tips: Vend de færdigbagte kager i kanelsukker. Tips: Drop olien og bag kagerne i ovnen i 10-12 min. ved 180 grader. Tag kagerne ud af ovnen, pensl dem straks med smeltet smør og drys/vend dem med sukker.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it
Annonce

Hjemmet i denne uge

 

Ugens spørgsmål

Hvilken gave ville du helst have med, hvis du skulle tegne et abonnement på Hjemmet?