Annonce

Smugkig i det nye Hjemmet

Hjemmets Rejseklub

Tegn abonnement på Hjemmet

Danmarks hyggeligste ugeblad!

Se de gode abonnementstilbud her »

Følg os på Pinterest

Visit Hjemmet.dk's profile on Pinterest.

 

 

Følg os på Instagram

@alt_vi_elsker

 

 

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Bagværk
Overrask dine kaffegæster med hjemmebagte berlinere. De sprøde kager gemmer på en sød hemmelighed, og samme dej kan også bruges til doughnuts.
Sådan gør du:
  1. Varm mælken op til lige under kogepunktet.
  2. Kom sukker, smør og salt i en skål og hæld den varme mælk over. Rør rundt og lad det afkøle til ca. 37 grader.
  3. Smuldr gæren ned i melet sammen med vanilje eller citronskal. Tilsæt den lune væske og æggene.
  4. Ælt dejen glat og smidig (ca. 5 min.). Form den til en kugle og drys den med mel.
  5. Læg den i en skål og lad den hæve tildækket til dobbelt størrelse (ca. 1 time).
  6. Slå dejen ned, form den til en kugle og lad den hvile tildækket i 15 min.
  7. Rul dejen ud på et meldrysset bord og udstik den i cirkler ca. 8 cm i diameter.
  8. Læg en lille skefuld fyld på halvdelen af dejcirklerne og læg de andre dejcirkler ovenpå.
  9. Knib kanterne grundigt sammen, læg dem på bagepapir og lad dem hæve tildækket i 15-30 min.
  10. Varm en gryde (evt. frituregryde) med olie op til 180 grader. Bag kagerne 2-3 stykker ad gangen (1½-2 min. på hver side). Tag dem op og vend dem straks i sukker.
Tips!
Brug en kogt kagecreme eller Nutella som fyld i stedet for marmelade. Tips: Brug dejen til doughnuts: del dejen i ca. 18 stykker, tril dem til pølser og saml dem til ringe. Lad dem hæve og bage som ovenfor. Tips: Vend de færdigbagte kager i kanelsukker. Tips: Drop olien og bag kagerne i ovnen i 10-12 min. ved 180 grader. Tag kagerne ud af ovnen, pensl dem straks med smeltet smør og drys/vend dem med sukker.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Annonce
Pin it
Annonce

Hjemmets Markedplads

Har du også en masse gamle ting du ikke bruger? Glemte sager, der bare står og samler støv på loftet? Så er Hjemmets nye Markedsplads lige noget for dig...
Klik dig ind og se alle de fine ting og sager her

Ugens spørgsmål

Hvor tit besøger du vores hjemmeside?





Dagens lækkeri

Mangler du hjælp til en opskrift?

Hjemmet.dk er en helt gratis service, som ugebladet Hjemmet stiller frit til rådighed på nettet.

Derfor kan vi desværre ikke påtage os at yde hjælp og vejledning vedrørende de mange håndarbejds- og madopskrifter, der ligger på her på sitet.

 

Drejer det sig om håndarbejde, er alle velkomne til at lægge spørgsmål ud i debatten og evt. få hjælp og vejledning fra nogle af de mange dygtige brugere af Mit håndarbejde.

Klik her for at gå til Mit håndarbejde.

 

Hvis der mangler et mønster el. lign., vil vi selvfølgelig også gerne have det at vide, så vi kan rette fejlen. Fortæl os om det på fagred@hjemmet.dk