Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

I stedet for at være sur og sulten, er jeg nu mæt og glad!

Slankeklub
Ida Holm har på egen krop erfaret, hvordan det føles at slippe af med 20 overflødige kilo – og ikke mindst holde vægten. Mød hende hver uge i Hjemmet, hvor hun vil svare på alle læsernes spørgsmål til Vægtkonsulenterne.

Egentlig vidste Ida Holm alt om både kost og motion. Hun spiste sundt og gik endda til både volleyball og svømning. Alligevel nåede vægten op på 84 kilo, og kjoler, bukser og trøjer skulle købes i størrelse 44-46.

 

 – Jeg var ikke tilfreds med mit udseende, men kunne ikke knække koden med hensyn til mængderne og sammensætningen af mad på tallerkenen, siger Ida Holm.

 

Hun er 53 år og tidligere bankfuldmægtig og ejendomsmægler. Da hun blev mor til sine tre piger på nu 20, 22 og 24 år, begyndte hun som blæksprutte på et dyrehospital.

 

I et forsøg på at slippe af med fedtdepoterne har hun prøvet både pulverkure og kure uden fedt. Men hver gang kuren var ovre, kom kiloene tilbage.

Annonce

 

Mens hun arbejdede på dyrehospitalet, solgte hun diæter til lidt for velpolstrede kæledyr. Og det satte tankerne i gang.

 

– Jeg spekulerede ofte på, hvordan det kunne være så nemt at få en hund eller kat i god form, men så svært for os mennesker, husker Ida.

 

Sympatisk kur

Men da en af hendes veninder begyndte hos Vægtkonsulenterne, blev hendes nysgerrighed vakt. Hun tabte nemlig halvandet kilo om ugen samtidig med, at hun spiste en masse lækker mad.

 

Og det var jo næsten for godt til at være sandt. Så selv om hun aldrig tidligere havde bedt andre om hjælp, besluttede hun sig alligevel for at give Vægtkonsulenterne en chance.

 

– Den første undervisningsgang sluttede med, at deltagernes vægttab blev læst op, mens jeg måbende sad og kiggede rundt på dem. De så jo alle sammen helt almindelige ud!

 

En ældre dame havde tabt 40 kilo og hev stolt op i blusen for at vise mig, at der ikke var en eneste delle tilbage. Da gik det op for mig, at det virkelig kunne lade sig gøre at tabe sig, siger Ida.

 

Hun satte sig som mål at smide 10 kilo, men da hun opdagede, hvor let det var, gik hun efter at tabe det dobbelte. Det lykkedes på blot seks måneder.

 

– Jeg har fået værktøjet til at lave lækker mad med sunde og nærende ingredienser, og det betyder, at jeg er blevet lettere i kroppen og føler et enormt velvære. Pludselig kan jeg nå dobbelt så mange bolde på volleyballbanen, og min mand siger, at det er den mest sympatiske kur, jeg nogensinde har været på.

 

For i stedet for at være sur og sulten, er jeg nu mæt og glad, smiler Ida. Folk stråler Det er efterhånden 10 år siden, hun nåede sin idealvægt, og kort tid efter begyndte hun som vægtkonsulent i Odense og Sønderborg, der ligger i nærheden af hendes hjem i landsbyen Felsted.

 

– Det er et meget givende job. For det er så fantastisk at se medlemmerne stråle, når de f.eks. kan passe den tøjstørrelse, de altid har drømt om, siger Ida, som bl.a. arrangerer modeopvisninger, løbearrangementer, wellnessophold og lavkarbo-ture for sine medlemmer.

 

Fra 1. er hun desuden Hjemmets nye brevkasseredaktør på Vægtkonsulenternes side i Hjemmet efter Inge Kauffeldt, som går på pension.

 

– Jeg ser frem til en masse gode spørgsmål fra læserne og håber, at jeg kan hjælpe dem med at nå deres mål om en slankere fremtid.

 

Ida vejer og rådgiver medlemmerne i sin lokale afdeling af Vægtkonsulenterne.

 

Du kan skriv til Ida Holm på mailadressen ida@hjemmet.dk

Tekst: Runa Pihlmann
Foto: Søren Jansby & privat
Publiceret: 17-01-2013
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri