Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Fortrydelse nr. 5: 'Jeg ville ønske, at jeg havde tilladt mig selv at være lykkelig'

Ha' det godt
I disse uger skriver Marianne Florman om de overraskende svar, der mødte den australske sygeplejerske Bronnie Ware, når hun spurgte døende patienter, hvad de fortrød mest.

Det er så forbavsende banalt. Men først når livet er ved at slutte, indser de fleste, at lykken er noget, de kunne have valgt.

 

Den femte fortrydelse fortæller os, at hvis vi slipper tøjlerne, mens vi lever, behøver vi ikke vente med at have det sjovt, til kort før vi skal dø.

 

Vi gør, som vi plejer

Mennesker bliver fanget i gamle mønstre og vaner. Mange af os lever i såkaldt traditionelle og trivielle familieliv, der er styret af materielle goder. De fleste er bange for forandringer. Det får os til at bilde os selv og andre ind, at vi er tilfredse.

 

Længslen efter det skøre

Fordi vi lever så traditionelt, er der dybt inde i mange af os en længsel efter et godt grin og en længsel efter at gøre skøre ting i sit liv. Men hvorfor skal vi vente til sidste øjeblik, hvor vi ligger på dødslejet?

Annonce

 

Hvorfor giver du ikke bare slip nu, begynder at grine igen og at gøre alt det, du har lyst til, i god lang tid før du skal dø? Livet er et valg. Det er dit liv. Så hvorfor ikke vælge bevidst, vælge klogt og vælge ærligt. Du kan vælge lykken.

 

Hilsen Marianne

Grib livet – de 5 fortrydelser

I disse uger kan du følge med i, hvilke svar der mødte den australske sygeplejerske Bronnie Ware, når hun spurgte døende patienter, hvad de fortrød mest.

Svarene har hun kaldt for "De 5 Fortrydelser". Vi tæller ned sammen med Marianne Florman og begynder derfor med Fortrydelse nr. 5.

Tekst: Marianne Florman
Publiceret: 04-06-2012

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!