Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Marianne Florman: Styr på de nye kostråd

Ha' det godt
Så er de her – de 10 nye kostråd. De skal være med til at give dig et langt liv, hvor du er frisk og rørig. Derfor anbefaler Fødevarestyrelsen ikke bare, at du spiser sundt, men også, at du rører dig lidt hver dag.

Tidligere opfordrede Fødevarestyrelsen os danskere til at spise kartofler, ris eller pasta hver dag. Nu anbefaler de i stedet, at vi vælger fuldkornsprodukter. Så er det op til os selv at vurdere, om stivelse er en af synderne, hvis vi vil holde den slanke linje.

 

Seks om dagen

Anbefalingen om at spise seks om dagen fik i de tidligere kostråd meget omtale, både positiv og negativ. I de nye kostråd sættes der ikke længere et konkret tal på. I stedet lyder opfordringen blot, at vi skal spise meget frugt og grønt. Det kan de fleste sikkert finde ud af, men at holde sig til 315 g kød fra okse, kalv, lam eller svin om ugen, hvis man er kvinde, og 500 g, hvis man er mand, bliver sikkert sværere i et landbrugssamfund som vores.

Annonce

 

Spis – men ikke gris

Fisk, især fede fisk, indeholder masser af de sunde omega-3-fedtsyrer og vitaminer, som kroppen har brug for. Styrelsen fremhæver alt det gode, fisk kan. Men er du gravid, skal du holde dig fra de store rovfisk, fordi de gennem deres lange liv ophober dioxiner, pesticider og kviksølv. Der er intet nyt eller revolutionerende i de 10 nye kostråd, kun anbefalingerne om kød får mig til at tænke: Spis – men ikke gris!

 

Hilsen Marianne

Tekst: Marianne Florman
Foto: Alamy
Publiceret: 15-11-2013

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!