Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
3 alternative råd mod astma

3 alternative råd mod astma

Sundhedsnyheder
Astma og besværet vejrtrækning er en plage, men med mindre stress og meditation kan du måske få det bedre.

Astma rammer oftest børn, men flere og flere voksne plages også af lidelsen, og i alt har mindst 200.000 danskere astma. Inden for moderne lægevidenskab giver vi forskellige typer medicin, både tabletter og inhalation. Desuden anbefaler vi rygestop, tørt og varmt indeklima med hyppig udluftning og regelmæssig motion samt at undgå stearinlys, brændeovn og husdyr med pels.

 

STRESS NED Desuden er stress en faktor, der ofte forværrer astma. Undersøgelser viser faktisk, at astmapatienter kan opnå markant bedring ved at praktisere såkaldt transcendental meditation, og nogle patienter føler sig raskere efter blot få dage med denne meditationsform. I én af de første undersøgelser fulgte man 21 astmapatienter i seks måneder. De skulle skrive dagbog og udfylde spørgeskemaer og blev undersøgt efter tre måneder og igen efter seks måneder. Der blev udført en objektiv lægeundersøgelse, en lungefunktionstest og en test af hudmodstand, og resultatet viste en klar bedring hos patienterne.

Annonce

 

LÆS OGSÅ: 5 enkle råd: Sådan bevarer du energien i den mørke tid

 

AROMATERAPI Har du astma, kan du også få gavn af aromaterapi. Undersøgelser dokumenterer en positiv effekt af ylang ylang, lavendel, citron og eukalyptus. Olierne kan bruges i aromalamper, som du har stående i de lokaler der, hvor du opholder sig.

 

KÆMPENATLYSOLIE Undersøgelser har desuden vist en gavnlig virkning ved at indtage kæmpenatlysolie. Olien bør ikke varmes op, men kan bruges som salatdressing eller på havregrød. Tag en spiseskefuld om dagen.Har du astma, kan du også få gavn af aromaterapi. Undersøgelser dokumenterer en positiv effekt af ylang ylang, lavendel, citron og eukalyptus. Olierne kan bruges i aromalamper, som du har stående i de lokaler der, hvor du opholder sig. Desuden er stress en faktor, der ofte forværrer astma. Undersøgelser viser faktisk, at astmapatienter kan opnå markant bedring ved at praktisere såkaldt transcendental meditation, og nogle patienter føler sig raskere efter blot få dage med denne meditationsform. I én af de første undersøgelser fulgte man 21 astmapatienter i seks måneder. De skulle skrive dagbog og udfylde spørgeskemaer og blev undersøgt efter tre måneder og igen efter seks måneder. Der blev udført en objektiv lægeundersøgelse, en lungefunktionstest og en test af hudmodstand, og resultatet viste en klar bedring hos patienterne.

 

LÆS OGSÅ: Søvnproblemer: Få bedre søvn med varmt lys

LÆS OGSÅ: Pas på det 'sunde' slik

LÆS OGSÅ: Sådan smider du nemt 3 kilo på en måned

Tekst: Charlotte Bech
Foto: Getty Images
Publiceret: 21-01-2016

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge