Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

3 myter om alkohol

Sundhedsnyheder
Er alkohol kun af det onde, og hvilken slags er værst og bedst? Vi ser på 3 myter om alkohol.

1. Alkohol stopper din fedtforbrænding

Det er sandt, at alkohol påvirker din fedtforbrænding men den stopper den ikke helt. Leveren kommer til at forbrænde fedt langsommere, fordi den prioriterer at forbrænde alkohol frem for fedt. Men fedtforbrænding sker også andre steder i kroppen – i musklerne f.eks. Det er derfor, mænd ofte forbrænder alkohol hurtigere end kvinder.

 

2. Ren spiritus er det værste for din vægt

Ifølge nogle kosteksperter er det faktisk tværtom. Whisky og vodka indeholder flest kalorier – 229 kalorier per 100 ml, hvor øl kun indeholder 43 kalorier per 100 ml. Men ingen af kalorierne i alkohol kommer fra kulhydrater, som øger insulinproduktionen i vores kroppe og som får os til at lagre mere fedt. Så hvis du vil begrænse dit kulhydratindtag, skal du drikke ren spiritus i små mængder, eller tør vin, hvor kun 3 procent af kalorierne kommer fra kulhydrater. I øl kommer 39 procent af kalorierne fra kulhydrater.

Annonce

 

3. Vin giver dig gode antioxidanter

Vin indeholder resveratrol, en antioxidant, som f.eks. findes i vindruer. Stoffet findes i skallen, der benyttes ved fremstilling af rødvin. Men for at få den mængde, du har behov for, for at øge din hjertesundhed, skal du drikke  8 glas om dagen, og det er ikke sundt! Derfor er det bedre at få resveratrol fra kosttilskud eller druer, så du slipper for skadevirkningerne fra alkoholen.

Tekst: Carina Stilling Lindkvist
Foto: Alamy
Publiceret: 14-01-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri