Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
3 råd der forebygger demens

3 råd der forebygger demens

Sundhedsnyheder
80.000 danskere lider af ­demens, og der findes ingen medicin, som kan behandle ­sygdommen, men man kan udskyde eller lindre symptomerne. Her er gode råd til at forebygge demens.

Demens kan skyldes Alzheimers sygdom, sygdom i hjernens kar, vitaminmangel, stofskiftefejl, alkoholoverforbrug, medicin, epilepsi, slag mod hovedet med mere. Det er vigtigt at have fokus på fysisk og hjernemæssig træning, sund kost og at undgå passivitet og isolation, men demens er lettere at forebygge end at behandle, og du kan supplere den gængse vejledning med følgende naturlige metoder:

 

LÆS OGSÅ: 4 tips til at dæmpe brune pletter på huden

 

▶ FÅ NOK SØVN Forskning har vist, at søvn renser hjernen via det glymfatiske system. Især renser hjernen ud i det nedbrydningsprodukt, der kaldes for beta-amyloid. Hvis det ophobes i hjernen, kan det føre til Alzheimers demens. God søvn nedsætter derfor risikoen for at få udvikle Alzheimers demens.

Annonce

 

▶ ROSMARIN Forskere i Japan har vist en markant bedring af patienter med demens, når de fik aromaterapi med æteriske olier af rosmarin om morgenen. Forskere fra Newcastle i England har også vist en klar bedring i hukommelse og humør ved aromaterapi med æterisk olie af rosmarin.

 

▶ SALVIE-EKSTRAKT Forskere fra Calabria i Italien har eksperimenteret med at give salvie-ekstrakt til hjerneceller i ­laboratoriet. Salvie virker både som en antioxidant og kan hæmme et enzym kaldet acetylcholinesterase, som er sat i forbindelse med netop Alzheimers demens, så det kan formentlig være gavnligt at indtage salvie-ekstrakt. Æteriske olier kan købes i helsekostforretninger.

 

LÆS OGSÅ: 4 tips til at forebygge galdesten

LÆS OGSÅ: 4 naturlige råd mod prostata

LÆS OGSÅ: 5 naturlige tips der sænker kolesteroltallet

Tekst: Charlotte Bech
Foto: All Over Press
Publiceret: 04-05-2016

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge