Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
4 alternative tips mod skæl

4 alternative tips mod skæl

Sundhedsnyheder
Skæl er en irriterende og knap så køn plage. Se her, hvad du selv kan gøre.

Skæl er hårbundens afstødte hudceller. De kan skyldes sygdom som psoriasis eller svamp, eller de kan komme som en reaktion på shampoo, permanentvæske eller hormonel ubalance. Man kommer skæl til livs ved at behandle den underliggende sygdom eller ved hjælp af skælshampoo. Mild skælshampoo fås i håndkøb, mens stærkere typer kræver en recept. Desuden kan du selv gøre følgende:

 

LUFT Børst eller red dit hår jævnligt for at fjerne løse skæl og få luft til hovedbunden. Undgå så vidt muligt at gå med hat, tørklæde og hue. 

 

KOKOSOLIE Plej hovedbunden med kokosolie en gang om ugen, inden du går i seng. Varm olien op til kropstemperatur ved at stille flasken i et vandbad eller på en radiator, og massér rigelige mængder ind i hovedbunden. Begynd ved panden, og arbejd dig bagover. Smør desuden olie i ansigtet og nakken, på halsen og omkring ørerne. Beskyt din hovedpude med et håndklæde, inden du lægger dig til at sove. Når du vasker håret morgenen efter, så kom shampoo i, før du gør det vådt – så er det nemmere at få olien ud.

Annonce

 

ÆTERISK OLIE Du kan eventuelt tilføje lidt æterisk olie af rosmarin, rosengeranium, palmarosa eller cedertræ til kokosolien. Brug 30 dråber til en deciliter kokosolie, men brug kun én æterisk olie ad gangen. Blandingen holder til flere behandlinger.

 

MELSHAMPOO Du kan også vaske dit hår i et mildt naturmiddel, eksempelvis en blanding af kikærtemel og vand. Der skal ganske lidt vand i melet, så det bliver en tyk pasta, du kan gnide ind i håret. Skyl efter med
lunkent vand. Du kan eventuelt tilføje lidt æterisk olie af rosmarin, rosengeranium, palmarosa eller cedertræ til kokosolien. Brug 30 dråber til en deciliter kokosolie, men brug kun én æterisk olie ad gangen. Blandingen holder til flere behandlinger. Plej hovedbunden med kokosolie en gang om ugen, inden du går i seng. Varm olien op til kropstemperatur ved at stille flasken i et vandbad eller på en radiator, og massér rigelige mængder ind i hovedbunden. Begynd ved panden, og arbejd dig bagover. Smør desuden olie i ansigtet og nakken, på halsen og omkring ørerne. Beskyt din hovedpude med et håndklæde, inden du lægger dig til at sove. Når du vasker håret morgenen efter, så kom shampoo i, før du gør det vådt – så er det nemmere at få olien ud.Børst eller red dit hår jævnligt for at fjerne løse skæl og få luft til hovedbunden. Undgå så vidt muligt at gå med hat, tørklæde og hue.

Tekst: Charlotte Bech
Foto: Getty Images
Publiceret: 12-01-2016

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri