Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
4 metoder mod frossen skulder

4 metoder mod frossen skulder

Sundhedsnyheder
Lidt over 2 % af danskerne oplever på et tidspunkt en frossen skulder – smerter, stivhed og nedsat bevægelighed i skulderen på grund af inflammation.

Inden for moderne lægevidenskab behandler vi frossen skulder med smertestillende medicin som bl.a. betændelsesdæmpende tabletter (NSAID) og kortisonindsprøjtninger eller operation. Forløbet er typisk langvarigt, i enkelte tilfælde op til ti år. Næsten alle bliver raske, men det tager lang tid. Du kan supplere behandlingen med følgende naturlige metoder:

 

▶ MOTION Gymnastik er gavnligt, men al bevægelse skal foregå stringent inden for et smertefrit område – det må altså ikke gøre ondt, når du bevæger armen og aktiverer skulderleddet.

 

LÆS OGSÅ: 4 hurtige: Mod ledsmerter og inflammationer

 

▶ MASSAGE Massér leddet blidt og nænsomt tre gange dagligt med 50 ml kristpalmeolie iblandet 20 dråber enebærolie og 10 dråber Wintergreen olie. Gør det især om aftenen før sengetid, og lad olien virke i løbet af natten. Wintergreen æterisk olie indeholder samme betændelseshæmmende stof som Aspirin (acetylsalicylsyre). Olien bliver hurtigt absorberet af huden.

Annonce

 

▶ TERAPI Prøv zoneterapi eller akupunktur. Mange har erfaring med, at det kan hjælpe til at løsne op i leddet og reducere smerter. Mange har også god effekt af at bruge magneter og magnetfeltbehandling.

 

▶ KRYDDERIER OG URTER Spis krydderier og urter, der har en anti-inflammatorisk virkning. Smerterne omkring en kold skulder stammer delvist fra den inflammation, der dannes omkring leddet, så smerterne kan bedres markant ved at dæmpe inflammationen. Urter og tilskud med anti-inflammatorisk virkning er eksempelvis hørfrøolie, kæmpenatlysolie, ingefær, gurkemeje, magnesium, glucosamin, MSM og Gingko Biloba ekstrakt.

 

LÆS OGSÅ: Her er det effektive alternativ til kunstige hormoner

LÆS OGSÅ: Lotte Heise: Kan ikke huske et liv uden smerter

LÆS OGSÅ: 10 yoga-øvelser: Få styrke og indre ro

Tekst: Charlotte Bech
Foto: Getty Images
Publiceret: 05-07-2016

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri