Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
4 naturlige råd mod muskelknuder

4 naturlige råd mod muskelknuder

Sundhedsnyheder
40 procent af kvinder i 40'erne har fibromer, også kaldet muskelknuder, i livmoderen. De kommer ofte i forbindelse med hormonelle ubalancer eller ved indtagelse af hormoner som p-piller.

Fibromer kan blive meget store og flere kilo tunge. De kan fylde så meget i underlivet, at det næsten ligner en graviditet, og de kan trykke på blære og tarme, men fibromer giver som regel ikke smerter. Inden for moderne lægevidenskab fjerner vi mindre muskelknuder ved udskrabning, mens større muskelknuder kan fjernes ved operation. Du kan supplere med følgende naturlige metoder:

 

▶ HORMONFORSTYRRENDE STOFFER Undgå hormonforstyrrende stoffer i din mad og i din bolig. Spis økologisk mad, så du undgår rester af sprøjtemidler og kunstgødning. Undgå også mad, kager og slik, der er tilsat tilsætningsstoffer samt soja, der indeholder østrogenlignende stoffer. Gå efter biologisk nedbrydelige produkter til rengøring, personlig hygiejne og tøjvask. Læs mere på Miljøstyrelsens hjemmeside.

Annonce

 

LÆS OGSÅ: 23 ting, der afslører, at du er i 40’erne


▶ PAS PÅ STRESS Stress øger dannelsen af stresshormoner, og det kan skabe hormonel ubalance. Undgå også eller reducer kød og fisk, da det indeholder stresshormoner.


▶ HOLD VÆGTEN Undgå for meget overvægt, da det kan føre til, at der dannes ekstra østrogen i kroppens fedtvæv.


▶ ÆTERISKE OLIER Æteriske olier fra planterne Agnus castus, rosengeranium, salvie, fennikel eller anis kan være med til at normalisere hormonbalancen. Brug olien i en elektrisk nano-diffuser, der danner en fin tåge i luften af aromatiske bioaktive komponenter fra olien, som man kan nyde duften af, mens man sidder og f.eks. læser.

 

LÆS OGSÅ: 3 kvinder i 40'erne - hvem er mormor, single og småbørnsmor?

LÆS OGSÅ: 5 kvinder: Det har jeg lært i 30'erne, 40'erne, 50'erne, 60'erne og 70'erne

LÆS OGSÅ: Kvindelig læser: Problemer med hormonspiral

 Tekst: Charlotte Bech
Foto: All Over Press
Publiceret: 29-06-2016

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri