Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

5 alternative metoder til at fjerne lus

Sundhedsnyheder
Skolestart er højsæson for lus, men fortvivl ej, hvis du er blevet ramt af de små, kløende blodsugere. Vi har nemlig samlet en håndfuld alternative metoder til at slippe af med lusene.

De traditionelle metoder

Tættekam

Kæmning er en effektiv og billig metode til at fjerne lus med. Metoden kræver, at man er meget omhyggelig, og at kæmningen gentages mindst fire gange i en periode på 14 dage, før den er effektiv.

 

For at opnå det bedste resultat, anbefales det at gøre håret vådt, hælde balsam i og rede håret igennem med en almindelig børste, før tættekammen tages i brug. Tættekammen skal derefter føres grundigt fra hovedbund til hårspids. Rengør tættekammen med køkkenrulle eller bank den af på et hvidt underlag efter hvert tag, så du kan se om der er fangst. 

 

Lusemiddel

Der findes lusemidler, som indeholder stoffer, der er giftige for lus. Følg brugsanvisningen nøje, og tjek resultatet af behandlingen med en tættekam dagen efter. I flere lande er der blevet konstateret resistens over for visse behandlingsmidler, så hvis behandlingen ikke har virket, så prøv evt. med et andet lusemiddel. Lusemidler findes i både medicinske og naturlige udgaver.

Annonce

 

De alternative metoder

1. Fugt det tørre hår og hovedbund med spiritus med mindst 40 % alkohol. Når alt håret er vådt, pakkes  det ind i køkkenfilm. Køkkenfilmen skal nu sidde på i mindst to timer, hvorefter den pilles af og håret vaskes med shampoo.  

2. Lad en blanding af vaseline, olivenolie og mayonnaise sidde natten over.

3. Bland citron og smør. Lad det sidde i kort tid.

4. Bland lige dele friskhakket hvidløg og limesaft. Lad det sidde i en halv time.

5. Vask håret i almindelig eddike. Det dræber alle æg på to døgn.

 

OBS! Brug af disse metoder sker på eget ansvar.

Tekst: Søren Clemen Ellern Gøttsche
Foto: Alamy
Publiceret: 31-01-2014

Hjemmet i denne uge