Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Kvinder oplever oftere fordøjelsesproblemer end mænd

Sundhedsnyheder
Kvinder har oftere fordøjelsesproblemer end mænd, og risikoen stiger med alderen. Mave-tarmproblemerne er ikke kun ubehagelige, de kan også føre til en række andre dårligdomme, f.eks. uren hud og et lavere energiniveau.

"Kvinder har oftere fordøjelsesproblemer end mænd, og risikoen stiger med alderen. Det kan skyldes, at det faldende østrogenniveau fø­rer til en langsommere tømning af mavesæk­ken, der igen resulterer i oppustethed og for­stoppelse," siger overlæge Søren Toubro.

 

LÆS OGSÅ: Har du en inflammation i kroppen?

 

Mave-tarmproblemerne er ikke kun ubehagelige, de kan også føre til en række andre dårligdomme, f.eks. uren hud og et lavere energiniveau. I langt de flestes tilfælde er der tale om en betændel­sestilstand, en inflammation, i kroppen, som kan ændres ved en kostomlægning.

 

LÆS OGSÅ: Få styr på hormonerne - og tab dig hurtigt

 

Alt, hvad vi spiser, har en indvirkning på vores blodsukker- og inflammationsniveau i kroppen. En væsentlig faktor for at skabe balance i krop­pen er derfor at spise en antiinflammatorisk og blodsukkerstabiliserende kost.

Annonce

 

Gode og dårlige bakterier
Man taler ofte om de gode og de dårlige tarmbakterier, og det er balancen mellem dem, der bestemmer, om fordøjelsen er god eller dårlig. De gode tarmbakterier styrkes ved at spi­se færre animalske produkter, mere vegeta­bilsk, flere fibre og ved at tilføje superfoods til madlavningen.

 

"For at få dækket det daglige behov af vitaminer og mineraler er det vigtigt at spise en stor vari­ation af grøntsager. Kvindekurens anbefaling om mere frugt og grønt giver et større fiberindhold. Det vil sammen med øget fysisk aktivitet fremme en mere regelmæssig og lettere fordøjelse for langt de fleste," siger Søren Toubro.

 

Der er stigende tendens til, at diæter tilrettelægges efter alder, køn og lidelser som eksempelvis PCO og irritabel tyktarm. Hos Vægtkonsulenterne, der laver kostprogrammer, slankekure og kogebøger, oplever man også, at efterspørgslen efter segmenterede kostprogrammer og slankekure er stigende, og det har resulteret i titler som f.eks. Den komplette kostguide 45+ og Vægtkonsulenternes Kvindekur.

Tekst: Vægtkonsulenterne
Publiceret: 23-03-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge