Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Ondt i kroppen: Syng dig fra smerter

Ondt i kroppen: Syng dig fra smerter

Sundhedsnyheder
Kan du lide at synge? Forskning viser, at sang kan hjælpe os til færre smerter, mindre depression og kortere behandlingsforløb ved sygdom.

I Tyskland udforsker foreningen Singende Krankenhäuser (Syngende Sygehuse), hvordan sang kan være sundhedsfremmende, og 25 tyske sygehuse har allerede indført sangterapi. Ifølge Ugeskrift for Læger kan sang, og især korsang, nemlig reducere forbruget af smertestillende medicin, hjælpe til mindre depression og forkorte behandlingsforløb og indlæggelser for eksempelvis kræftpatienter. Forskere ved Canterbury Universitet i England har fundet ud af, at fællessang blandt andet kan stimulere udskillelsen af vores velbehagshormon oxytocin og give et bedre åndedræt. Det kan derfor være særligt godt for patienter med KOL. Hvis du også vil synge mere, kan du prøve at:

 

GÅ TIL KOR Meld dig til et kor i en genre, du kan lide. Det er især harmoniske lyde, der har positiv virkning, så fredfyldte sange er bedre end rockmusik.

Annonce

 

LÆS OGSÅ: 3 alternative råd mod astma

 

TAG ET KURSUS Der er mange aftenskolehold med forskellige typer af sang. Du synger her sammen med andre og lærermåske også nye sange at kende.

 

INVITER PÅ FÆLLESSANG Inviter familie, naboer og bekendte ind til en aften med fællessang. Eller lad fællessang være en del af programmet til en familiekomsammen.

 

SYNG I KIRKEN Hvis du går i kirke, skal du da synge med på de mange smukke salmer. Men på hjemmesiden dendanskesalmebog.dk kan du også finde musik til de danske salmer, og du kan vælge enten klaver eller orgel, og synge med hjemme i privaten.

 

LÆS OGSÅ: Søvnproblemer: Få bedre søvn med varmt lys

LÆS OGSÅ: 4 alternative tips mod skæl

LÆS OGSÅ: 4 nemme råd til at holde på vandet

Tekst: Charlotte Bech
Foto: Getty Images
Publiceret: 03-02-2016

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge