Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Ramt af podagra: Her er 4 gode råd

Ramt af podagra: Her er 4 gode råd

2
Sundhedsnyheder
Podagra, Kaptajn Vom syge ­eller urinsur gigt. Lidelsen har mange navne, men alle dækker over betændelse i et led, ofte storetåen, og det kan gøre rigtig ondt. Det skyldes aflejring af urinsyre i leddet, men der er flere metoder til at lindre tilstanden.

Det rammer som regel i 30-60-årsalderen, og mænd får det ti gange så ofte som kvinder. Du husker måske Kaptain Vom, der i tegneserien Knold og Tot ofte sad med en klud viklet om den dunkende storetå? Det kan da også hjælpe at tabe sig, hvis man er overvægtig, og indføre sundere vaner, hvor man undgår alkohol, sukker, bønner, oksekød, kaffe, te, kakao og indmad, og dyrke motion. Medicin kan sænke urinsyreniveauet i blodet, men du kan også prøve:

 

FRUGT OG GRØNT Spis alle slags grøntsager, især løg, der indeholder quercetin, som hæmmer produktionen af urinsyre, og spis masser af solmodne søde frugter, særligt kirsebær, blåbær, hyldebær og aroniabær, der indeholder anthocyaniner, som virker imod betændelse.

Annonce

 

LÆS OGSÅ: 7 nemme tips mod ondt i ryggen

 

GODE URTER OG KRYDDERIER Djævleklo (venustorn) og gurkemeje virker imod betændelse. Tag 1-3 tsk. dagligt af gurkemeje med vand eller i maden.

 

VITAMINER OG MINERALER 10-40 mg folinsyre (vitamin B9) dagligt kan hjælpe, men denne dosis fås kun på recept. ­Molybdæn kan også hjælpe med at omsætte protein til urinsyre, så der dannes en mere letopløselig urinsyre. Fås i ­Helsekosten.

 

ALTERNATIV BEHANDLING Magnetbehandling kan hos nogle reducere smerter og forbedre kredsløbet. Du kan også prøve at massere det ømme led tre gange dagligt med 50 ml kristpalmeolie blandet med 20 dråber enebærolie (juniper) og 10 dråber Wintergreen olie.

 

LÆS OGSÅ: 3 alternative råd mod astma

LÆS OGSÅ: Søvnproblemer: Få bedre søvn med varmt lys

LÆS OGSÅ: Ny forskning: Moderat motion er bedst

Tekst: Charlotte Bech
Foto: All Over Press
Publiceret: 05-04-2016

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

2
28 feb 2017 13:32

God og velinformerende artikel :)

Hilsen Alexander

<a href="http://finansnewz.dk/">http://finansnewz.dk/</a>

28 feb 2017 13:34
Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge