Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Få en bedre fordøjelse med disse gode råd.

Sådan forbedrer du din fordøjelse

Sundhedsnyheder
Mange kender følelsen af, at maven svulmer op, især sidst på dagen, så du ligner en gravid. Andre har problemer med træg eller sparsom afføring og energiforladthed efter måltiderne.

Inden for moderne lægevidenskab kan vi behandle oppustethed og hård mave med kemiske afføringsmidler, men du kan også ty til en mere gammeldags måde at komme generne til livs.

 

I TIDLIGERE TIDER udskrev lægen tabletter med mavesyre, altså saltsyre, som kunne bruges mod diverse gener fra fordøjelseskanalen.

 

I VORES MAVESÆK danner vi saltsyre, og når maden passerer gennem spiserøret og ned i mavesækken, bliver den opløst i dette syrebad. Herfra transporteres massen videre til tyndtarmen, hvor enzymer spalter føden, som absorberes i blodbanen. Resterne går videre til tyktarmen, hvor bakterier nedbryder dem til affaldsprodukter, som udskilles.

 

ENZYMERNE I TYNDTARMEN virker bedst, når maden opløses optimalt i mavesækken. Opløses maden ikke tilstrækkeligt, virker enzymerne ikke nær så godt, og så må tyktarmens bakterier forsøge at nedbryde den opgave, de ikke er specielt velegnede til. Det kan føre til en gæringsproces, som udspiler tarmene og får maven til at hæve.

Annonce

 

SALTSYRETABLETTER kan i nogle tilfælde afhjælpe problemet. Tidligere tog man saltsyretabletter før og under måltiderne, og det kan man stadig gøre, hvis man af sin læge får en såkaldt magistrel recept (et lægemiddel, som tilberedes på apoteket til den enkelte patient). Man kan desuden købe saltsyretabletter online ved at google 'betaine hydrochloride'.

 

VÆR FORSIGTIG! Mange har gavn af saltsyretabletter, men tal med din læge først. Du bør nemlig ikke tage saltsyretabletter, hvis du har for meget mavesyre eller tendens til mavesår.

Tekst: Charlotte Bech
Publiceret: 04-11-2015

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri