Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Sådan slipper du for dårlig ånde

Sundhedsnyheder
Dårlig ånde er ikke en rar ting, og faktisk kan det udvikle sig til et problem, hvis du går rundt med en stinkende mund. Derfor guider vi til, hvordan du slipper af med den grimme lugt.

1. God mundhygiejne

Vær ekstra grundig med tandbørstningen, og husk at børste tungen, når du går i krig med bisserne. Her samles nemlig en masse bakterier, madrester og døde celler, der hurtigt forårsager ildelugt. Husk også at bruge tandtråd en gang om dagen, så du får fjernet madrester mellem tænderne.

 

2. Mundtørhed

Husk at drikke rigeligt med vand, hvis du vil undgå dårlig ånde. Lugtende bakterier trives nemlig fortræffeligt i en tør mund. Og drik så et glas vand efter hver kaffekop, så du får renset munden og stabiliseret dens pH-værdi – et surt miljø i munden giver nemlig også dårlig ånde.

 

3. Mad og røg

Løg og modne oste er nogle af synderne, når det kommer til mad, der giver dårlig ånde. Ligeledes er tobaksrøg en stor synder, og lugten af røg bliver siddende i munden i flere timer efter cigaretten er slukket. Skru derfor ned for de lugtende fødevarer og tobaksrøgen, hvis du vil have en friskere ånde.

Annonce

 

4. Sygdomme

Paradentose og tandkødsbetændelse er kendte syndere, når det kommer til dårlig ånde. Der findes også en lang række sygdomme, der kan fremprovokere den grimme lugt. Rækken tæller bl.a. sygdomme i mund og svælg, infektion i næse og bihule, nyresygdomme, diabetes, luftvejssygdomme og sygdomme i spiserør og mavesæk. Spørg din læge eller tandlæge, hvis du mistænker din sygdom for at give dig dårlig ånde.

 

5. Gå til tandlæge

En af de største syndere, når det kommer til dårlige ånde, er manglende tandlægebesøg. Selvom du ikke har spist løg i et halvt år, har droppet cigaretterne og de modne oste, så kan du stadig godt være plaget af dårlige ånde. Her er den eneste udvej et besøg hos tandlægen, som kan få renset ordentligt ud i din mund.

Tekst: Søren Clemen Ellern Gøttsche
Foto: Alamy
Publiceret: 15-01-2014

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri