Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Supersund med 6 superfoods

Sundhedsnyheder
Superfood er en betegnelse for fødevarer, der indeholder nogle særligt gode næringsstoffer. De er bl.a. sprængfyldt med antioxidanter, der beskytter dine celler og støtter dit immunforsvar. Her bringer vi en liste over 6 superfoods, og fortæller, hvorfor de er så gode for dig.

1. Nødder

Nødder bugner af næringsrige stoffer, der mætter og gør det lettere at holde sig slank. Nu har forskerne fundet ud af, at nødder også gør dig glad. Nødder stimulerer produktionen af lykkehormonet serotonin i hjernen, siger forskerne.

 

2. Æbler

Æblet er i følge tyske forskere en rigtig vinderfrugt, der strutter af sunde stoffer. Hele 30 vitaminer, mineraler, antioxidanter og kostfibre skulle forskerne have fundet frem til. Derfor har æblet en række sunde virkninger som f.eks. at sænke kolesteroltallet, stimulere stofskiftet og fordøjelsen. De sunde stoffer sidder i skrællen og lige under skrællen, derfor tæller det kun, hvis du spiser hele frugten.

 

3. Blommer

Blommen er den næstmest dyrkede frugt i verden efter æblet. Og vi kan stadig nå at få de sidste danske blommer med, inden sæsonen er slut. De har et stort indhold af A- og C-vitamin, kalium og fibre, der er gode for fordøjelsen. De er fedt- og kaloriefattige, men til gengæld rige pa antioxidanter, som også neutraliserer skadelige stoffer i kroppen.

Annonce

 

4. Avocado

Avocado indeholder en hel del fedt, men det er det sunde flerumættede fedt, så spis bare løs! Desuden er avocado en god kilde til stoffet lutein, der forebygger forkalkning i øjnene, grå stær og prostatakræft. Lutein er en stærk antioxidant og beskytter også mod hjerte-kar-sygdomme. Avocado er desuden rig på E-vitamin, der bl.a. er vigtigt for en sund hud.

 

5. Laks

Laks er for det første spækket med de sunde omega 3-fedtsyrer, som er hjertevenlige fedtsyrer, der også hæmmer udviklingen af visse former for kræft. For det andet, så byder laksen på en masse D-vitamin, der bl.a. beskytter mod knogleskørhed og forskellige infektioner. For det tredje indeholder laks en anseelig mængde selen, der er en antioxidant, som beskytter særligt mod cancer og hjertekarsygdomme.

 

6. Æg

Æg sprudler af protein, D-vitamin og det særlige B12-vitamin, der bl.a. hjælper med at danne nye røde blodlegemer, men faktisk indeholder æg samtlige essentielle vitaminer, mineraler og sporstoffer, undtagen C-vitamin. Desuden er æggets sammensætning af aminosyrer, som er proteinets byggesten, tæt på det, vi mennesker behøver.

Tekst: Gitte Høj, Helena Møller, Jenny Eckstrøm Lave & Søren Clemen Ellern Gøttsche
Foto: Alamy
Publiceret: 28-08-2013

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri