Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
4 nemme råd til at holde på vandet

4 nemme råd til at holde på vandet

Sundhedsnyheder
Mange kvinder generes af urinlækage i forbindelse med fysisk aktivitet som løb og hop eller ved latter, hoste og nys. Men der er heldigvis gode råd at hente.

Står du i køen i Netto og kommer til at hoste, er det ikke ret behageligt, at dråber af urin ufrivilligt løber ud, men ikke desto mindre sker det for en del af os. Urinlækage skyldes som regel bækkenbundsskader på grund af graviditet og fødsel, operationer i underlivet, tungt fysisk arbejde eller overvægt. Normalt behandler vi med fast vandladning hver tredje-fjerde time, knibeøvelser, begrænset væskeindtag, vægttab, medicin eller operation, men du kan også prøve følgende:

 

YOGA Især stillingen Skulderstand styrker bækkenbundsmuskulaturen.

 

MASSAGE Massér dig selv omkring hele bækkenet, foran og bagpå samt omkring mellemkødet, før sengetid. Massér fra navlen og nedefter. Brug en deciliter sesamolie (koldpresset, økologisk) iblandet ti dråber æterisk olie af typen Frankincense. Varm olieblandingen op i vandbad, brug masser af den, og massér nænsomt. Læg derefter et håndklæde og en varmedunk over.

Annonce

 

BADEKAR Hvis du har mulighed for det, så tilbring fem-ti minutter hver dag i et siddebadekar. Fyld karret med varmt vand (lidt varmere end kropstemperatur), og kom en spiseske havsalt og fem-ti dråber æterisk olie af citrongræs, cypres eller cedertræ i (brug kun én olie ad gangen). I vand virker tyngdekraften anderledes, hvilket kan lindre og styrke organerne i bækkenet.

 

UNDGÅ at undertrykke kroppens naturlige behov (gab, nys, ræben, vandladning, afføring og hoste). Undgå desuden overdreven seksuel aktivitet og motion, der fører til tryk på blæren eller tarmene.

 

 

Tekst: Charlotte Bech
Foto: Getty Images
Publiceret: 06-01-2016

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri