Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce
Undgå forkølelse: 7 gode råd

Undgå forkølelse: 7 gode råd

Sundhedsnyheder
De fleste oplever stoppet næse, hoste og nys her i kulden, men der er flere ting, du kan gøre, for at forebygge en forkølelse.

VASK HÆNDER OFTE Når vi hoster, nyser og pudser næse, udskilles millioner af mikropartikler af virus eller bakterier i luften. Holder man sig for mund eller næse, kommer der også mikropartikler på hånden og derfra videre til håndtag, gelændere, stole og så videre. Vask derfor dine hænder ofte!

 

DYRK MOTION Undersøgelser har vist, at når man dyrker motion omkring 45 minutter tre-fire gange dagligt, får man et stærkere immunforsvar og større modstandskraft imod sygdom.

 

FÅ FRISK LUFT Luft ud tre gange dagligt og skab gennemtræk i fem minutter. Undgå tobaksrøg – det generer slimhinden i næsesvælget og svækker immunforsvaret.

 

LÆS OGSÅ: Ny forskning: Moderat motion er bedst

 

UNDGÅ TUNG MAD Undgå eller reducer tunge fødevarer som kød, fjerkræ, gammel ost, friturestegt mad og kager. Spis varme supper med hvidløg, ingefær og chili.

Annonce

 

BRUG EN AROMALAMPE En aromalampe med desinficerende olier eller en elektrisk mikrodiffuser med æteriske olier som Ravintsara, Lemon, Rosemary verbenon eller Eucalyptus radiata kan virke forebyggende. Brug den tre gange dagligt a 15 minutter.

 

ECHINACEA-DRÅBER Forskning har vist, at Echinacea- ekstrakt er effektivt til at forebygge forkølelse og sygdom. Der er dog ikke dokumenteret effekt af Echinacea, hvis man først er blevet syg.

 

EKSTRA ZINK Forskning har vist, at zinktabletter virker forebyggende hos børn i forhold til at blive forkølet og syg. Hvis man allerede er syg, kan zink forkorte forløbet, hvis man tager det inden for det første døgn.

 

LÆS OGSÅ: Ondt i kroppen: Syng dig fra smerter
LÆS OGSÅ: Søvnproblemer: Få bedre søvn med varmt lys

LÆS OGSÅ: 3 alternative råd mod astma

Tekst: Charlotte Bech
Foto: All Over Press
Publiceret: 09-03-2016

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri