Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

4 fordele ved vinterbadning

Sundhedsnyheder
Det er rigtig koldt og kræver lidt tilvænning, men faktisk kan du både styrke dit immunforsvar, blive bedre til at holde varmen og øge din lykkefølelse ved at vinterbade.

1. Godt for dine blodkar

Når kroppen bliver udsat for kuldechokket, trækker blodkarrene i fingre, fødder, arme og ben sig sammen, så blodet strømmer til de indre organer. Blodtrykket stiger en smule, og hjertet banker lidt hurtigere. Men når du så kommer op af vandet, så åbner alle blodkarrene igen, og du får en varm fornemmelse i hele kroppen – det er altså en slags motion for blodkarrene.

 

2. Bliv bedre til at holde varmen

Vinterbadere fryser generelt mindre end folk, der ikke vinterbadere. Du bliver nemlig bedre til at skrue op for dit indre varmeapparat, så du slipper for at ryste af kulde.

 

3. Øger din lykkefølelse

Det kolde vand frigiver en masse signalstoffer i hjernen, som bl.a. øger din lykkefølelse. Signalstofferne får blodkarrene til at trække sig sammen og afslappes, og så har de en positiv effekt på humøret. Det er altså signalstoffernes skyld, at vinterbadere føler sig høje efter badning.

Annonce

 

4. Styrker dit immunforsvar

Immunforsvaret kommer kortvarigt i kriseberedskab, når du udsætter kroppen for kuldechokket. Du får altså testet ’systemet’, og en undersøgelse har faktisk vist, at vinterbadere lider mindre af forkølelse, bihulebetændelse og halsbetændelse.

Tekst: Søren Clemen Ellern Gøttsche
Foto: Alamy
Publiceret: 01-11-2013

Relaterede artikler

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri