Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Trist dame: Jeg er tør i munden

Lægebrevkassen

Jeg er en dame på 67 år, der lider af psoriasis i hovedbunden samt forhøjet blodtryk.

 

Mit store problem er imidlertid, at jeg er meget tør på tungen og munden tidligt om morgenen, og jeg må op flere gange om natten for at drikke vand.

 

Jeg tager Amlodipin 10 mg dagligt for blodtrykket og bruger skælshampoo til håret.
DEN TRISTE

 

Du skriver ikke, hvor længe problemet med tørhed i munden har stået på, og om det eventuelt er kommet samtidig med, at du har startet på medicinen.

 

Din blodtryksmedicin kan nemlig godt give mundtørhed, selvom det ikke er en særlig hyppig bivirkning. Derfor var det måske en mulighed at forsøge at skifte til en anden type medicin, der ikke har denne bivirkning.

Annonce

 

Sukkersyge kan også give meget tørst, men det vil typisk være hele dagen, og du vil også have andre symptomer, f.eks. vægttab og træthed. Visse vitaminmangler kan også give gener fra munden.

 

Så hvis du ikke har fået taget blodprøver hos din læge, var det nok en ide. Jeg håber, du får løst problemet snarest.

Tekst: Mette Aaboe
Illustreret af: Karen Borch
Publiceret: 22-07-2013