Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

2. del af Britts dagbog: Vi længtes begge to

Dagbøger
Alle advarselslamper begynder at lyse rødt, da Jens fortæller mig, at han er gift. Men da han lidt efter forsikrer mig om, at vi jo ikke gør noget galt, slapper jeg lidt mere af, selv om jeg inderst inde er bekymret over det, der er ved at ske imellem os.

Da jeg havde skrevet med Jens og bl.a. fortalt ham om, hvordan jeg har det med at være alene, og om hvordan jeg ind imellem godt kan føle mig ensom, smed han en bombe. Han er gift. Jeg havde ikke lige troet, at jeg sad og chattede med en gift mand. Men da han bad om at få lov til at forklare sig, gav jeg ham chancen. Aftenen efter skrev vi derfor igen sammen på nettet, og Jens lagde sine kort på bordet: Han fortalte, at han på overfladen levede i en helt almindelig familie. Han havde kendt sin kone i 20 år, og de havde to døtre på 14 og 11 år. Familien så „Vild med dans“ og gik med børnene til håndbold. Børnene betød meget for ham – og det var vigtigt for ham, at de levede i en dagligdag med både far og mor. Også selv om forholdet mellem far og mor for længst var dødt.

Annonce

 

Jeg spurgte lidt skeptisk hvad han mere præcist mente med „dødt“? Jens forklarede, at konen og han var vokset fra hinanden. Deres sexliv var gået i stå for 10 år siden, ingen af dem var interesserede længere, og følelserne mellem dem havde karakter af dem, man oplever mellem kolleger: De var sammen om „arbejdet“ med at opdrage og passe de to døtre. Men ellers levede de i hver deres verden. Og det havde de begge to indrettet sig efter. De havde da nogle fælles venner, de så, men for år tilbage havde de indgået en gensidig aftale om, at de ellers måtte gøre, hvad de ville, så længe børnene bevarede deres trygge base derhjemme.

 

I dagligdagen betød det ikke, at de hver især føjtede rundt til højre og venstre, men de havde hver deres liv. Det var også en af grundene til, at Jens sad der på chatten. Han ville gerne have en kæreste, som han altså ikke kunne bo sammen med, men som han kunne opleve de nære og varme følelser med alligevel. Jeg kunne ikke lade være med at undre mig over, at alle følelser kunne være forduftet på den måde mellem ham og hans kone. Og jeg blev nødt til at spørge om, hvorfor de ikke var blevet skilt, og om børnene ikke kunne fornemme, at den var gal imellem dem? Jens skrev, at de havde været tæt på skilsmisse, men at de var blevet enige om at blive sammen for børnenes skyld. Og efter en hård periode havde Jens’ kone foreslået, at de indgik en aftale – en aftale om, at ægteskabet var proforma. Det var lykkedes at få det til at køre på den måde, og de var begge følelsesmæssigt afklarede – og tilfredse. Med et glimt i øjet afsluttede Jens med at påpege, at vi jo altså også bare sad og chattede sammen. Vi boede i hver sin ende af landet, så under alle omstændigheder ville det blive svært at ses, selv om vi skulle få lyst til det…

 

Jeg sad pludselig der ved min skærm og syntes, at Jens virkede rigtig sød. En del af den tvivl og modstand, jeg havde mærket, forduftede. Jeg følte, at det var okay at prøve at lære Jens lidt bedre at kende, nu hvor han havde forsikret mig om, at jeg ikke på nogen måde forgiftede jorden under et ægteskab. Og jeg tænkte, at jeg måske godt kunne leve med ikke at få „det hele“. Jeg begyndte at lege med tanken om at få en langdistancekæreste...

 

Det var igen blevet sent, inden jeg lagde hovedet på puden den aften. Jeg savnede pludselig en at holde om, savnede nærheden, og jeg fornemmede, at Jens led under samme længsler i sit praktiske ægteskab. Jeg tillod mig at drømme lidt og tænke på den tiltrækning, jeg følte. Ligesom jeg glædede mig til at fortælle min bedste veninde, Dorte, om Jens. Det sidste, jeg tænkte på, var min aftale om at mødes med Jens på chatten igen. Og jeg måtte indrømme, at det gav mig små bobler i maven af spænding…

Britt er 42 år, frisør og alene. Hun har ikke børn, men hun savner en kæreste. En dag møder hun den noget ældre Jens på nettet. Han virker sød og dejlig, men han er gift. Ægteskabet er dog ren proforma. Jens og hans kone er kun sammen pga. de to døtre på 11 og 14 år, og Jens fortæller, at de har en aftale om, at de ellers må gøre, som de vil – bare de er diskrete.

Foto: Colourbox
Publiceret: 05-04-2012
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge