Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Birthe blev 10 år yngre på en dag

Forandring Fryder
Bedre sent end aldrig: Birthe fra Trige siger selv, at hun har haft lyst til at melde sig til Forandring fryder i 40 år. Men hun nåede at blive 66 år, inden hun endelig sendte ind. Og det blev hun glad for.

Birthe Bruun Kristensen på 66 år bor i Trige. Hun er pensionist og en aktiv dame med fire børnebørn, som heldigvis bor i nærheden, så hun har lejlighed til at se rigtig meget til dem. En dag om ugen udfører hun sekretærarbejde i Frivillighuset, som er et aktivitetshus i Århus.

 

Ellers går meget af tiden med at rejse. Hendes mand arrangerer turene, og Birthe følger glad med til Kina, Vietnam, Peru, eller hvor turen nu går hen. Deres 40-års bryllupsdag holdt de på Bali. Da vi møder Birthe i Århus, er hun ved at varme op til en tur til Thailand, så det er en ægte kosmopolit, vi har fornøjelsen at møde.

 

Birthe skrev til Forandring fryder, at hun trængte til en ny frisure, og at hun havde brug for hjælp til at finde tøj.

Annonce

Birthe bliver klippet langhåret


Frisør Dagny Truelsen, Vestergade i Århus, synes, det vil klæde Birthe bedre med lidt mere hår på hovedet. Så hun tryller med klipningen for at få Birthes hår til at se længere ud.

 

Frisør Dagny Truelsen fra Vestergade i Århus kom på lidt af en opgave, da hun skulle forny Birthes frisure, for Dagny ville gerne give Birthe mere hår på hovedet. Birthe har et smalt ansigt og bør derfor få lidt mere volumen til ansigtet. Det korte hår "skubber ansigtet langt", som Dagny siger.

 

Det vil være synd at farve Birthes fine grå hår, for nuancen klæder hende, og det vil kræve omfarvning for ofte, hvis hun skal holde farven ved lige. Først vaskes håret med en shampoo til modent hår, som giver det grå hår elasticitet. Derefter former Dagny håret med sin saks og får klippet en rigtig flot nakke, så Birthe undgår et fladt baghoved. Forhåret klippes, så Birthe får et klædeligt, pjusket pandehår, der fylder meget.

 

For at give håret ekstra fylde, kommes skum i håret og til sidst "Ciment" fra Kérastase. – Det kan jeg godt lide", siger Birthe tilfreds, da hun forlader frisørstolen.

Jagten på en kjole endte med jeans


 

Birthe ønsker sig en kjole, så stylisten finder et bredt udvalg samt et enkelt par leopardmønstrede jeans frem til prøvning. Kjolerne har vi ikke held med – bøjler er som bekendt taknemmelige, men bukserne springer Birthe lige i, og de klæder hende.

 

En lysegul bluse pepper sættet op, og det er en farve, som Birthe aldrig selv ville have valgt. Blusen har en dyb halsudskæring, så for ikke at se for bar ud får Birthe en femdobbelt sølvkæde på til at fylde om halsen. Birthe føler sig lidt blottet i de korte ærmer, så en enkel cardigan med V-udskæring fuldender sættet.

Makeup gør underværker


Camilla fra Hudplejeinstituttet i Århus fremhæver Birthes blå øjne med øjenskygger i grå nuancer, og den stille østjyde er tilfreds med resultatet.

 

Camilla fra Hudplejeinstituttet i Århus står for Birthes makeup. Der bruges kun produkter fra Jane Iredale. Camilla giver først huden foundation med fugt (Liquid Minerals Amber), for når man er kommet lidt op i årene, er fugt altid en mangelvare. Herefter bruger hun en BB cream, et vidundermiddel med solfaktor, fugt og primer i ét. På toppen børstes med løst pudder, som er velegnet til ældre hud.

 

For at få øjenskyggen til at holde længe, lægger Camilla først en primer på øjenlåget. Derefter en grå skygge på hele låget med fokus på den inderste del. Hun lægger en mørk grå skygge i en trekant fra øjenspidsen og ind samt i globelinjen for optisk at løfte øjenlåget. En lys skygge under øjet helt tæt ind til vippekanten mod øjenkrogen og en mørk skygge mod øjenspidsen giver karakter. Helt oppe under brynene lægges en lys skygge for at lette og løfte.

 

Øjenbrynene bliver mere stride med alderen, så et brynkit med voks kan være en god investering. Først børstes voks på brynene, så de ligger jævnt og pænt. Når den er tør, børstes brynene med en lys brun farve. For at gøre vipperne længere, males de først med en hvid balsam. Herefter får de sort mascara ad to omgange.

 

Camilla slutter af med rosa rouge på kinderne, og læberne får en rød gloss. Birthe har smalle læber, så Camilla gør dem større ved at lægge glossen på den ydre læbekant. Da Birthe omsider får et spejl, udbryder hun: – Uha, det kan jeg da godt godtage – det hjælper. Og det er store ord i den stille jydes mund.

 

Til slut fotograferer vi Birthe på cafe Casablanca, hvor hendes store smil lyser lokalet op og bekræfter, at det lykkedes at opfylde begge hendes ønsker for dagen.

 

Fra Hjemmet nr. 22/2013

 

Er du vores næste nye kvinde?

Har du også lyst til at få hjælp af eksperterne? Og er du villig til at lægge din nye, smarte stil i deres hænder? Så skriv et par ord eller send os en mail om dine problemer til:

 

Forandring Fryder, Hjemmet,
Hellerupvej 51, 2900 Hellerup
eller red@hjemmet.dk

 

Husk at skrive din adresse og dit mobilnummer, giv os din alder, højde og tøjstørrelse og vedlæg et portrætfoto + et foto i hel figur. Måske bliver du en af de heldige, der vinder en forkælelsesdag med Hjemmets eksperter.

 

Tekst: Birgit Kaarvig
Foto: Pia Burmølle Hansen
Publiceret: 27-09-2015
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri