Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

En livsbekræftende tilgang til livet, der inspirerer

Annonce
Find glæden i de små ting, lev til du dør og fyld dit liv med det du holder allermest af. 66-årige Susanne Lembke dyrker både linedance, gospel, yoga, bridge og ’krolf’. Ja, ’krolf’. Bliv inspireret af hendes livsbekræftende historie her.

Når man danser line-dance, skal man til tider huske op til mod 64 trin. Men når man synes, at noget er sjovt, 
så husker man det bedre, fortæller 66-årige Susanne Lembke, der udover linedance dyrker yoga og bridge, synger gospel og senest har kastet sig over endnu en hobby - nemlig 'krolf'.

For Susanne gælder det nemlig om at leve livet fuldt ud. Derfor skænker hun aldrig alderen en negativ tanke. Tværtimod er alderen den, der år for år minder hende om alle de ting, hun har nået og masser af gode minder, der sammen med alt det hun har gang i nu, giver en glæde

Susanne bor i Ballerup med sin mand Hans-Jørgen. Indtil hun gik på pension havde hun det meste af sit liv arbejdet som sekretær, og siden har det handlet om at få mest ud af hver dag.

- Egentlig er det jo ret simpelt, forklarer Susanne. En ting som linedance er nemlig lig med livsglæde. Man får rørt sig og bruger og træner samtidig hjernen, så det er den perfekte kombination.

- Og til trods for, at man danser "alene" på rækker, er det en meget social sport. Jeg synger og danser her hjemme, men det er rart også at mødes "ude", selvom jeg ikke er klar til at optræde med de andre endnu, fortæller Susanne, der hele tiden har nye projekter i gang eller på vej. Førhen spillede hun en del golf, men nu har hun kastet sig over den såkaldte "krolf" - en blanding af golf og kroket.Og nu venter foråret og sommeren i haven, hvor Susannes næste projekt
 er at fylde en masse krukker med krydderurter og plante roser.

"Når man tænker, tager man jo stilling"
Dog er der ingen stres. Susanne tager det hele lidt hen ad vejen, og hun har ikke travlt – kun med at blive endnu klogere på livet og alle dets muligheder.

- Jeg har stadig livet for mig og gider ikke stresse, for vi når det nok. Der sker selvfølgelig noget med ens fysik, og jeg er ikke lige så hurtig, som jeg var for ti år siden. Men en vigtigt pointe, jeg gerne vil understrege, er, at man jo altså ikke bliver dummere med alderen.

- Nu er der jo endelig tid til at læse og fordybe sig. Personligt interesserer jeg mig meget for filosofi, og jeg synes, det er en stor åbenbaring at nå ind til kernen i den slags litteratur. Tænk engang, at der er nogen, der har tænkt de tanker. Det er meget inspirerende, for når man tænker, tager man jo stilling, og det kan man jo aldrig gøre for meget.

Så hvad er opskriften på et så livsbekræftende liv, som Susanne lever?

- Dyrk dine interesser, find nogle interessante foredrag og kom lidt ud af huset. Følg med i hvad der rør sig i tiden, for det er vigtigt at kunne blive ved med at tage stilling lige meget, hvor gammel du er. Så føler man, at man lever.

- Socialt samvær er også noget af det mest livsbekræftede, og det råd vil jeg gerne give videre. Jeg har få men udvalgte veninder, og vi kan tale om alt. Man behøver ikke kende et hundrede mennesker, bare nogle få af de rigtig gode, som virkelig er der, hvis man er i nød.

- Vi er også blevet reservebedsteforældre til den skønneste lille dreng her i Ballerup, der hedder Felix, som det er så livsbekræftende at være sammen med, siger Susanne.

- Og så vil jeg gerne citere både Dan Turèll og Red Barnet. For ligesom Dan Turèll holder jeg mest af hverdagene, og det skal derfor være gode hverdage. Og ligesom Red Barnet siger 'Ingen kan hjælpe alle, men alle kan hjælpe nogen',

- Så betyder det meget for mig, at vi alle prøver at hjælpe lidt. Også selvom vi bliver ældre. For mit eget vedkommende finder jeg glæden i de små ting, mine interesser og glæder mig altid til at være sammen med vores "barne- barn" Felix..

"Jeg har stadig livet foran mig"
Når man i forvejen lever et aktivt liv fyldt med sociale arrangementer, flere hobbys og som reservebedstemor for en lille dreng, er det ingen sag at afprøve nye skønhedsprodukter fra L'Oréal Paris.

66-årige Susanne fik afprøvet hårfarven Age Perfect by Excellence samt hudplejeserien Age Perfect Cell Renaissance, som nu er med til at gøre hende skønnere end nogensinde.Skønhed har ingen alder

- Det stråler om Susanne, og man kan direkte se, at hun lever i sin "perfekte alder"! Hun har vært rigtig god til at anvende solbeskyttelse, noget der hjulpet hendes hud med at ældes smukt, forklarer L'Oreáls makeup-artist.- Susanne føler dog, at hendes hud mangler en smule vitalitet og glød. Til Susanne valgte vi derfor Age Perfect Cell Renaissance - serien. Produkterne hjælper til med at booste hudoverfladens fornyelse. Huden får strålende glød og føles fyldigere og fuld af liv. Produkterne er specielt udviklet for kvinder over 50 år, og dagcremen har SPF 15. Så Susanne kan fortsætte med at beskytte sin smukke hud mod solen!

Smukt hår
- Susanne har et tæt kraftigt hår, som med årene har mistet farven og er blevet mere stridt, forklarer makeup-artisen.

- For at dække Susannes grå hår og imødekomme hendes ønske om at beholde sin oprindelig smukke brune hårfarve, har vi valgt at farve Susannes hår med hjemmehårfarven Age Perfect by Excellence 5.03 fra L'Oreál Paris – en varm naturlig brun farve. Age Perfect by Excellence-serien er specielt udviklet til at give gråt og modent hår en livlig hårfarve. Cremehårfarven giver en type resultat på gråt hår og en anden type på de dele af håret, som har mere pigment. Dette skaber smukke toner i flere lag og giver en effekt af i håret. Susannes hår er blevet levende og naturligt at se på med strålende glans.
 

Annonce
  Tekst: Præsenteret af L'Oreál
  Publiceret: 04-05-2016
  Pin it

  Facebook-kommentarer

  Medlemskommentarer

  Skriv kommentar
  Du skal være logget ind for at deltage

  Er du ikke medlem endnu?

   

  Så meld dig ind, og få mulighed for...

   

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

  Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

  Hjemmet i denne uge

  Dagens lækkeri