Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Forkælelse til en frivillig

Forandring Fryder
I sin fritid er Lene fra Odense frivillig hjælper på rejser og ture for handicappede og ældre. Men denne dag var Lene selv i centrum.

Det var en grå og trist januardag, da Lene Hansen på 55 år skrev til Forandring fryder, fordi „nu måtte der altså ske noget". Så hun havde for længst opgivet at blive valgt, da vi kontaktede hende et halvt år efter. Men Lene var stadig frisk og ville rigtig gerne have nogle tips til makeuppen og et sæt tøj i en helt ny stil.

 

Lene bor i udkanten af Odense, og hun arbejder på et plejecenter som social- og sundhedsassistent. Hun er rigtig glad for sit arbejde, hvor hun føler, at hun gør en forskel. Det gør hun bestemt også i sin fritid, hvor hun er frivillig hjælper for handicappede og ældre, når de skal på udflugter. Hun nyder at glæde andre med en tur, som de ellers ikke ville have mulighed for at komme på.

Annonce

 

Men Lene forsømmer ikke familien af den grund. De to voksne døtre og børnebørnene bliver der også tid til. Den slanke linje passer hun ved at træne på hold i både zumba og „mave, baller & lår'". Begge dele er sjov motion, som passer godt til Lenes humør.

Lidt karamel i håret

Thine fra salon Lottrupsgård i Odense tager grundigt bestik af Lene og vælger at klippe en frisure, som ikke er så langt fra den, Lene har i forvejen, for frisuren klæder hende. Thine tynder dog meget ud i Lenes kraftige hår, for håret er blevet for tungt og trækker ansigtet nedad.

 

Lenes hår er mørkt gråt, men hun har lyse striber i. For at give ansigtet lidt farve og for at give mere liv i håret lægger Thine ganske tynde karamelfarvede striber ind. Det viser sig at være en rigtig god idé, for der kommer straks meget mere spil i håret. Hun klipper meget op i nakken, så frisuren falder flot og naturligt.

Glimt i de brune øjne

Lene har de skønneste, brune øjne med en blid og smuk udstråling. Thine fra Salon Lottrupsgård er både uddannet frisør og makeupartist, så hun ser straks muligheden for at lave '„smokey eyes" i en diskret udgave, som passer til Lenes alder og type.

 

Først lægger hun en primer omkring øjne og næse for at udligne linjerne. Ujævnheder i huden dækkes med en concealer, som også lægges på øjenlåget for at få makeuppen til at sidde bedre fast. Huden i ansigtet dækkes herefter med en mineralfoundation.

 

Til øjenmakeuppen læges først en lys base på hele låget og herefter en mørk skygge på yderlåget, der tones ind mod globelinjen. Der lægges også lidt mørk skygge under vipperne ved øjenspidsen. Det hele tones godt sammen. Herefter lægges brun eyeliner i gelform langs vipperne foroven.

 

Vipperne får sort mascara, og brynene, som er blevet rettet, markeres med lys brun skygge og børstes til sidst i facon med en voks.Thine lægger solskins-pudder i en varm brun nuance lige under kindbenene for at give huden glød. Læberne tegnes op med en mørk brun blyant og fyldes ud med gloss i samme nuance.

 

Thine understreger, at det er vigtigt at undgå perlemor og blanke produkter til moden hud – det er bedst at gå efter matte farver. Da Lene omsider får lov at se sig i spejlet, udbryder hun: "Hold da op – er det mig?".

Tøj med "dyr" udstråling

Da vi møder Lene, er hun iført smarte jeans og et råt nittebælte samt en strikbluse. Stilen klæder hende, men hun synes selv, at det er lidt kedeligt. Lene er str. 38 både foroven og forneden, så hun kan bruge stort set alt tøj.

 

Stylisten går efter et elegant sæt med en "dyr" udstråling, som understreger Lenes nye hår og makeup. Det ender med et par stramme sorte bukser med lynlåse forneden og store knapper ved lommerne af mærket Designers Remix. Knapperne kan man dog ikke se, for foroven vælger vi en stor silketunika i et meget firkantet snit fra Part Two. Den har mønster i præcis de farver, som er i Lenes hår: de nye karamelfarvede striber og alle de grå og lyse nuancer.

 

For at sætte fokus på ansigtet og frisuren får Lene et par iøjnefaldende lange øreringe i mørkt gråt metal samt en halskæde i samme grå metalfarve. Lene er godt tilfreds med sættet og især overdelen, som hun også vil kunne bruge med et bredt læderbælte på hoften.

 

Det er en selvsikker Lene, vi tager afsked med efter en lang „kanongod dag", som Lene selv udtrykker det. Hun skal videre til venindeaften, og vi er overbeviste om, at der nok skal blive talt en del om den nye stil ved bordet.

 

Fra Hjemmet nr. 41/2012

Er du vores næste nye kvinde?

Er du vores næste nye kvinde? Har du også lyst til at få hjælp af eksperterne? Og er du villig til at lægge din nye, smarte stil i deres hænder? Så skriv et par ord eller send os en mail om dine problemer med at finde din stil til Forandring fryder, Hjemmet, Hellerupvej 51, 2900 Hellerup eller fagred@hjemmet.dk

 

Husk at skrive din adresse og telefonnummer, giv os din alder, højde og tøjstørrelse og vedlæg et portrætfoto + et foto i hel figur. Måske bliver du en af de heldige, der vinder en forkælelsesdag med Hjemmets eksperter.

 

VIGTIGT: Du skal selv skrive til os. Selv om det er utrolig sødt tænkt, kigger vi slet ikke på de kvinder, der bliver foreslået af mødre, veninder, døtre, sønner, mænd eller kærester. Vi er nemlig nødt til at være sikre på, at den, der sender ind, også har lyst til at optræde i Hjemmet.

Tekst: Birgit Kaarvig
Foto: Pia Burmølle Hansen
Publiceret: 22-08-2013
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri