Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Helga blev 10 år yngre på en formiddag

1
Forandring Fryder
Helga skrev til Forandring fryder, at hun havde et problem med sorte sække! Hun arver nemlig tøj i sækkevis, som hun taknemmeligt tager imod, men det arvede tøj klæder hende ikke altid. Hjemmet tog udfordringen op, og nu står hun i nyt tøj og sko, som afslører, hvor smuk den 61-årige fynbo i virkeligheden er.

Da Helga Madsen fra Årup på Fyn en dag på sit arbejde sad og klippede i en stak gamle Hjemmet, faldt hun pludselig over en Forandring fryder-artikel og tænkte: – Det må jeg altså prøve. For Helgas problem er, at hun har svært ved at finde sin egen stil.

 

Nogle gange går hun i lidt for ungt tøj, hvis sækkene med arvet tøj kommer fra døtrene i København, og andre gange går hun i en lidt for praktisk stil, hvis sækken er arvet fra andre i familien. Vi tog udfordringen op og forandrede Helga, så hun dårligt kunne kende sig selv til sidst.

 

Helga bor på landet, for manden driver landbrug, mens hun selv er lærer på en skole for unge med særlige behov. Hun har ingen problemer med at holde den slanke linje, for de 16 km hver vej til arbejdspladsen tilbagelægger hun på cykel.

Annonce

 

I fritiden svømmer hun, og når lejligheden byder sig, vinterbader hun også. De fire børn er flyttet hjemmefra, så hun har både tid og overskud til at se familien og vennerne og dyrke sin store interesse for bøger.

En skarp frisure

Selv om Helga er 61 år, er håret ikke blevet gråt, så Thine fra Salon Lottrups Gård i Odense lægger nogle flotte farver ind som striber i håret. Det bliver en lys karamel, en endnu lysere farve samt en mørk for at give dybde. Det skulderlange hår klippes

i en stram page med asymmetrisk længde på forhåret og en flot nakke, som får det fine hår til at fylde godt.

 

For selv at sætte den nye frisure skal Helga bruge en rundbørste i næsten tørt hår og en føntørrer samt en god portion voks for at give hold på håret. En tur med glattejernet gør frisuren ekstra skarp. Helga er lidt skeptisk ved tanken om det asymmetriske, men overgiver sig fuldstændig, da hun ser det færdige resultat med de spændende striber i den gode klipning.

En helt ny verden

Makeup er ikke det, Helga bruger mest tid på til hverdag. Men i dag skal den have hele paletten! Thine fra salon Lottrups Gård lægger først en primer på ansigtshuden som bund for makeuppen. Herefter lægges concealer under øjnene for at skjule mørke rande.

 

Hele ansigtet børstes med en mineralfoundation. Øjenlågene dækkes med en lys skygge som basis. Derefter lægger Thine en mørk brun skygge i globelinjen og i en trekant yderst på øjenlåget. En kobberfarvet eyeliner tegnes halvt ind fra øjenspidsen mod øjenkrogen langs vippekanten.

 

Øjenbrynene tegnes op med lys skygge på midten og en mørkere i spidserne, inden de børstes på plads. For at gøre de lange vipper endnu længere dækkes de først med primer, og bagefter maler Thine dem med sort mascara.

 

Læberne males op med en lysebrun læbeblyant og fyldes ud med "Blushing Nude" læbestift, begge dele fra Youngblood. Helga griner lidt genert, da hun ser sig selv i spejlet, for hun kan godt se, at hun er blevet flot. Rigtig flot.

En kjole til buksepigen

Når man dagligt tilbagelægger 32 km på cykel, så er små, smarte kjoler ikke sagen. Men der er heldigvis andet end hverdage i livet, så vi vælger en skøn, blank slåomkjole fra Jackpot til Helga, som hun kan bruge ved festlige lejligheder. Den understreger hendes feminine side uden at være for "yndig". For Helgas tøjstil må gerne være lidt rå, når nu frisuren er så kantet.

 

Det rå understreges også af en grov halskæde fra Pieces med mange rækker sorte perler. Fødderne skal for en gangs skyld løftes lidt fra jorden, så vi vælger en smart ruskindssko med sløjfe og en lille hæl til at fuldende forandringen.

 

Vi låner et flot lokale hos Café Cuckoo's Nest i Odense til den afsluttende fotografering. Og de skønne omgivelser passer godt til dagens flotte model, som kvitterer med dejlige, store smil til fotografen.

 

Fra Hjemmet nr. 5/2013

Er du vores næste nye kvinde?

Er du vores næste nye kvinde? Har du også lyst til at få hjælp af eksperterne? Og er du villig til at lægge din nye, smarte stil i deres hænder? Så skriv et par ord eller send os en mail om dine problemer med at finde din stil til Forandring fryder, Hjemmet, Hellerupvej 51, 2900 Hellerup eller fagred@hjemmet.dk

 

Husk at skrive din adresse og telefonnummer, giv os din alder, højde og tøjstørrelse og vedlæg et portrætfoto + et foto i hel figur. Måske bliver du en af de heldige, der vinder en forkælelsesdag med Hjemmets eksperter.

 

VIGTIGT: Du skal selv skrive til os. Selv om det er utrolig sødt tænkt, kigger vi slet ikke på de kvinder, der bliver foreslået af mødre, veninder, døtre, sønner, mænd eller kærester. Vi er nemlig nødt til at være sikre på, at den, der sender ind, også har lyst til at optræde i Hjemmet.

Tekst: Birgit Kaarvig
Foto: Pia Burmølle Hansen
Publiceret: 09-01-2014
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

1
24 jun 2014 14:44

Ja, det er noget af en makeover, og det ser godt ud. Men nu behøver man jo ikke at blive stylet af en proff for at gøre en forskeld. Jeg har selv lige købt et kvalitets fladjen fra ghd som jeg læste om på siden http://mag.dk/vi-tester-glattejern-bedst-i-test/ og ja, det hjælper mig hele vejen i mål når det gælder smukt hår.

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri