Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Inger blev 10 år yngre på én dag

Forandring Fryder
Det overraskede 77-årige Inger fra Rønne, at hun blev valgt til månedens model i Hjemmet. Det er heller ikke ofte, at vi vælger en læser på mere end 70 år til Forandring fryder, men heldigvis var Inger frisk på forandringer, og resultatet taler for sig selv.

INGER BERTELSEN er ikke født bornholmer, men hendes mand er. Derfor valgte de efter et arbejdsliv rundt omkring i Danmark og i udlandet at flytte til Bornholm og nyde pensionisttilværelsen i Rønne. Inger er uddannet operationssygeplejerske og har arbejdet med faget i 47 år både herhjemme, i Grønland og i Gaza.

 

Nu hvor hun for længst er pensioneret, yder hun sit i Røde Kors som vågekone ved syge og døende. En gang om ugen kan man også finde Inger som ekspedient i den lokale genbrugsbutik. Inger læser Hjemmet fast og følger med i Forandring fryder og har længe haft lyst til at melde sig. Da vi spurgte, hvordan hun holder sig så frisk og kan se så ung ud, afslørede hun hemmeligheden: kolde bade og gymnastik! Det tip er hermed givet videre.

Annonce

Fint, lyst hår

Frisør Trine Engel tager sig af Ingers hår. Da Inger er en lys, nordisk type med meget fint hår, vælger Trine at understrege det lyse og sommerlige ved at lægge lyse striber i håret. Inger har fra naturens hånd en lys stribe i forhåret, og den får lov at blive der. Trine fremhæver nakken ved at klippe op i håret for at give fylde og for at fremhæve det feminine. Forhåret klippes let op, så det falder blødt om ansigtet og gør indtrykket mere kvindeligt. Længden holdes, så håret kan sættes bag ørerne, som Inger foretrækker det .

 

For at få fylde skal Ingers hår have skum. Trine viser, hvordan der både findes let skum og kraftigt skum, og det er den lette udgave, der skal i Ingers fine hår. Håret føntørres med en blød børste, og bagefter bruger Trine glattejernet til at sætte frisuren.

Vipper og bryn er vigtige

 

Når man er oppe i årene, skal man være meget varsom med makeup, da man nemt kommer til at se "malet" ud. Makeupartisten Charlotte lægger derfor en diskret makeup, hvor hun især fokuserer på øjenvipperne og -brynene, som har mistet deres naturlige farve. Ved at fremhæve dem får ansigtet mere karakter. Brynene rettes med pincet og farves sorte med permanent farve.

 

Charlotte giver først Ingers hud en rigtig god fugtighedscreme, dernæst lægger hun concealer omkring øjnene og ved næsefløjene for at dække mørke rande. Huden får derefter et ganske tyndt lag foundation i præcis Ingers egen hudtone. Charlotte bruger en pensel for at fordele den jævnt.

 

Øjenskyggen er brun/ blommefarvet og lægges i globelinjen og i en trekant fra øjenspidsen og halvt ind på øjenlåget. Charlotte toner den meget ud, for at den ikke skal virke for hård. Hun tegner dernæst en tynd streg med våd øjenskygge lige over vippekanten foroven og forneden fra øjenspidsen og halvt ind mod øjenkrogen. Inger mener ikke selv, at hun har ret mange øjenvipper, men det er nu ikke rigtigt. Med en fyldig mascara træder de tydeligt frem.

 

Charlotte lægger ferskenfarvet cremeblush på kindbenene for at give glød, og mørkt konturpudder under kindbenene. Læberne får en diskret hindbærrød lipgloss. Inger er ret imponeret, da hun ser sig selv i spejlet.

Fiks og farvestrålende

Selv om Inger har figur som en ung kvinde, skal tøjet passe til hendes alder. Valget falder på en taljeret tunika fra Masai, og for yderligere at fremhæve Ingers smalle figur satte vi et bælte på hoften. Huden på hals og bryst er noget af det, som afslører alderen, så det er en god idé at vælge modeller, som går op i halsen. Vi valgte et kompromis, nemlig at camouflere med en stor, smart halskæde og et flot tørklæde.

 

Efter en lang dag stiller Inger op til fotografering i et af Rønnes mange skønne små stræder. Vinden er hård og heftig på Bornholm, så det kræver lidt tålmodighed fra modellens side, inden det lykkes fotografen at få taget de fine billeder.

 

Fra Hjemmet nr. 25/2012

Er du vores næste nye kvinde?

Er du vores næste nye kvinde? Har du også lyst til at få hjælp af eksperterne? Og er du villig til at lægge din nye, smarte stil i deres hænder? Så skriv et par ord eller send os en mail om dine problemer med at finde din stil til Forandring fryder, Hjemmet, Hellerupvej 51, 2900 Hellerup eller fagred@hjemmet.dk

 

Husk at skrive din adresse og telefonnummer, giv os din alder, højde og tøjstørrelse og vedlæg et portrætfoto + et foto i hel figur. Måske bliver du en af de heldige, der vinder en forkælelsesdag med Hjemmets eksperter.

 

VIGTIGT: Du skal selv skrive til os. Selv om det er utrolig sødt tænkt, kigger vi slet ikke på de kvinder, der bliver foreslået af mødre, veninder, døtre, sønner, mænd eller kærester. Vi er nemlig nødt til at være sikre på, at den, der sender ind, også har lyst til at optræde i Hjemmet.

Tekst: Birgit Kaarvig
Foto: Pia Burmølle Hansen
Publiceret: 30-05-2013
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri