Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Lykken findes i en altafgørende frihed

Annonce
Det er friheden til at gøre det, hun vil, som altid har været drivkraften for kunstneren Regina Maria Sonnberger Kraus. Mød en fantastisk og inspirerende kvinde lige her.

Om man er 20 eller 70 år gammel, så handler det i bund og grund om det samme; At leve sit liv i øjenhøjde med sig selv og føle sig fri. Det er der lykken findes.

Det er og har altid været kunstneren, Regina Maria Sonnebergers, livsfilosofi. Hun er født i Tyskland af tjekkiske forældre, men har i dag slået sig ned i den nordjyske kunstnerby Lønstrup, en lille time syd for Skagen.

- For mig er det vigtigste af alt at føle frihed. Så er det lige gyldigt, hvor gammel man
 er. For mig er frihed lig med muligheden for at være der for dem, jeg holder af, at kunne være mig selv og komme til udtryk rent kunstnerisk. Det er ikke det samme som at sige, at jeg løber fra mine forpligtelser, for dem har jeg også. Men frihed er den ultimative form for lykke, forklarer Regina.

Regina er ikke uddannet kunstner i klassisk forstand, for ifølge hende er man enten født eller ikke født med evner inden for kunsten – evner man kan vælge at benytte sig af eller lade sove.

Selv følger hun for det meste bare sin umiddelbare intuition - hvad enten det er i maleriet eller keramikken, og hun kan se muligheder i de fleste ting.

- Jeg har et umætteligt kreativt gen, og jeg bruger det, jeg finder på min vej, hvad enten det er på mine mange gåture ved havet eller andre steder. Det kan være alt fra en lille metaldims med huller, en sten eller en sjov gren. For mig handler det om ikke at lade sig begrænse, for ellers kommer ideerne jo ikke til dig.

- En holdning jeg i øvrigt overfører til alt andet i livet, for hvem er det egentlig, der sætter grænserne? Jeg har kassevis af de mærkeligste ting, og har også samlet på fugleklør på et tidspunkt til
 et univers bygget op om fugle som tema. Og så er jeg generelt meget glad for farver, som
 jo har så stor indflydelse på, hvordan vi går og har det.

De fleste af Reginas motiver tager udgangspunkt i hendes eget liv. For det meste er der ingen overordnet plan for værket. For ligesom sproget er kunsten sit eget intuitive sprog, mener Regina. Bare uden ord.

Minister med obligatorisk rejsebevis langt væk
Ved siden af kunsten har Regina arbejdet med mennesker som social- og sundhedshjælper, og har i sin kunstnerkarriere haft flere andre lignende jobs undervejs, hvor en fællesnævner for alle jobs har været, at Regina har villet bidrage til følelsen af frihed og nærvær.

- Jeg har et frit liv, selvom friheden ikke altid er kommet af sig selv. Men det er en beslutning, jeg har taget, at friheden for mig er altafgørende. Både som menneske og som kunstner. Jeg er nødt til at føle frihed og har ad åre gjort meget for at den kunne komme til udtryk. Ved at koncentrere mig om kunsten og ved at rejse. Jeg har været i Brasilien, Chile, Kina og Israel, og snart skal jeg ud at besøge min ældste søn af fem børn, som
 er ved at flytte til Bali. Blev jeg minister en dag, er det første, jeg ville indføre, et obligatorisk rejsebevis til et land langt væk, den dag man fylder atten, for det er så vigtigt at komme ud og se verden og ikke lade sig begrænse, siger Regina.

- Vi har det liv, vi er givet, og alder spiller ingen rolle for, om man er lykkelig. Det er hvad, man beslutter sig for skal fylde, der er det vigtige. Der har aldrig været velstand eller mange penge i min familie, men det gør ikke noget, for vi har altid klaret os godt, siger Regina og fortsætter;

- For mig er det kunsten og livet og nærværet med mine dejlige børn og børnebørn det, der får lov at fylde, og vi har et rigtigt godt sammenhold, selvom vi da også kan blive uvenner på ægte italiensk vis. Men det er jo heldigvis helt normalt.

- Min yngste søn Bjarke lider af sygdommen Cystisk Fribrose og er nødt til at tage meget medicin. Det er til tider hårdt for ham, men jeg er sikker på, at han nok skal få et rigtigt godt liv alligevel, for han er utrolig stærk. Men det sætter selvfølgelig tingene lidt i perspektiv. Vi er alle vores egen lykkes smed, siger man jo. Så det gælder om at få mest ud af det. Mit bedste råd til andre er derfor at gå efter det, der gør dig glad, hvad end det så handler om. Så skal det hele nok lykkes.

Frihed til at gøre det jeg vil
Regina fik lagt make-up, farvet og sat håret af L'Oréal Paris som testperson i L'Oréal Paris' kampagne "Din bedste tid er nu", der går tæt på kvinder i alderen 60+.


Regina bliver gjort klar til filmoptagelser

Det er Regina Maria Sonneberger Kraus' insisteren på frihed, der gør, at hun har sagt ja til at lege testperson for L'Oréal Paris' hudplejeserie Age Perfect, der giver en spændstigere hud og strålende glød.

Regina fik lagt make-up, farvet og sat håret af L'Oréal Paris som testperson i L'Oréal Paris' kampagne "Din bedste tid er nu", der går tæt på kvinder i alderen 60+.  

- Regina er en kvinde med en unik personlighed og smuk udstråling! Hun anvender ikke anti-aldrings produkter til sin hud, og vi er derfor ekstra glade og spændte på at kunne hjælpe hende, fortæller make-up artisen.

- Regina har generelt en smuk hud, men som også har nogen af de mest vanlige aldringstegn; tab af spændstighed, tørhed og nogle pigmentpletter. Derfor har vi valgt vores mest ikoniske anti-aldrings serie til hende; Age Perfect Produkterne er udviklet til at give huden den næring, den behøver, samtidig som de modvirker hendes pigmentpletter.

Vi håber Regina vil elske sin nye Age Perfect hudpleje rutine, som er specielt udviklet til moden hud.

Annonce

Publiceret: 24-06-2016
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge