Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Mette blev ny fra top til tå

Forandring Fryder
Mette fra Hillerød var både træt af sin tøjstil, sin hårlængde og sin hårfarve. Det var en udfordring, Hjemmets eksperter måtte sige ja til. Og Mette nød den spændende dag i deres kyndige hænder.

Mette Eichen er flittig læser af Hjemmet og har længe haft lyst til at melde sig til Forandring fryder. Hun er 57 år og arbejder som administrativ medarbejder på Hillerød Forsyning. En af hendes kolleger sørgede for at tage billeder, som Mette kunne sende ind, og da Mette blev udvalgt, bevilgede chefen heldigvis en fridag.

 

Det er en spændt Mette, stylisten og fotografen møder denne efterårsmorgen i Hillerød. Ud over sit arbejde bruger Mette tid på læsning og på at passe sine to børnebørn samt et par bonusbørnebørn. Hun må høre til i kategorien "supermormor", for både ferier og weekender tilbringes ofte i de smås selskab. De tager på ture sammen og nyder at slappe af derhjemme, hvor Mette gerne står til rådighed.

Annonce

Fra kolde til varme farver

Mette har tidligere været til en farvetest, som viser, at hun kun er til de kolde farver. Det er derfor et brud på vanetænkningen, da Chell fra Hair by Gylvin foreslår at farve håret i en varm nougatbrun nuance. Men Mette er frisk på en forandring, og det viser sig at være den helt rette beslutning, for den varme nuance giver Mettes ansigt glød.

 

Chell lægger også reflekser ind i håret, idet hun lader håret være en anelse mørkt langs hele underkanten. Det er næsten usynligt, men giver liv i håret og skaber en flot helhed. Chell klipper et godt stykke af længden, så Mette får en pagefrisure med en perfekt nakke. Underhåret bliver klippet helt kort, så det fylder under længderne. Det har Mette brug for, da hendes helt glatte hår ellers nemt klasker og bliver kedeligt. Pandehåret klippes asymmetrisk, så Mettes ansigt åbnes.

 

Når Mette tager håret om bag ørerne, kan man se det helt korte underhår som en fræk detalje. Helt glat hår kræver en del hårprodukter for at få fylde, så da Chell styler håret med føntørreren, får det først en volumenspray, som løfter det fra bunden, og derefter en god klat skum til at holde på håret og for at give fylde. "Hold da op, det skulle man have gjort noget før!" er Mettes tilfredse kommentar til frisuren.

Kun mascara på de øverste vipper

Lykke fra The Body Shop i Slotsarkaderne i Hillerød tager sig af makeuppen. Hun starter med at rense huden godt og tilføre fugtighedscreme. Øjenomgivelserne får øjencreme. Hele ansigtet og øverste del af halsen børstes grundigt med flydende

mineralfoundation (Extra Virgin Mineral Liquid Foundation SPF 20) og derefter børstes med løst pudder (Extra Virgin Mineral Loose Powder Foundation).

 

Øjenbrynene, som er blevet rettet og farvet hos frisøren, får lidt ekstra farve med brun brynfarve. Øjenlågene dækkes først af en neutral base, som får makeuppen til at sidde fast. Derefter lægger Lykke en kobberfarvet skygge inderst ved øjenkrogen og en mørk grøn yderst samt i globelinjen. Farverne blandes helt sammen, så man ikke kan se overgangen. Herefter lægges en grøn skygge med et svagt guldskær, og på toppen af det hele en lys skygge for yderligere at blande farverne sammen.

 

Der lægges også lidt grøn skygge med guld lige under vippekanten forneden yderst ved øjenspidsen. Ved de underste vipper males med en eyeliner. De øverste vipper får sort mascara, men de underste vipper får ingenting. Mette har ikke store øjne, og farve her vil få dem til at virke mindre. For at gøre øjnene endnu større males med en hvid kohlblyant i den våde øjenkant. Lykke brænder først forsigtigt spidsen af blyanten, så farven smelter lidt. Det gør den mere holdbar.

 

Kinderne får glød af lidt solskinspudder og lidt rouge. Læberne males op med en rosa læbeblyant og fyldes ud med rosa læbestift (farve 06). Der lægges en lipgloss øverst for at give lidt glans.

Vild med tøjet

Mette vælger altid det helt sikre, når hun køber tøj, og det bliver lidt kedeligt i længden. Vi ser på tøj hos en af Hillerøds små spændende tøjbutikker, nemlig "Modesalonen Aroma", hvor stylisten har fundet fem sæt frem til Mette. Problemet er, at Mette

har svært ved at vælge. Hun er klar til at gå i alle fem sæt.

 

Det sværeste valg står imellem en sort jerseykjole i et klædeligt snit og en grå chiffontunika med tryk i mange farver. Da tunikaen sættes sammen med et par dyblilla fløjlsbukser og en lang halskæde af stof med perler, er Mette dog ikke i tvivl – det MÅ blive det sæt.

 

Men Mette er fra den generation, som har gået i fløjlsbukser før, så hun skal lige vænne sig til tanken om, at de er blevet moderne igen. Det er en selvsikker og glad Mette, der stiller op til de afsluttende billeder. Alle hendes ønsker til forandring er opfyldt.

 

Fra Hjemmet nr. 45/2012

Er du vores næste nye kvinde?

Er du vores næste nye kvinde? Har du også lyst til at få hjælp af eksperterne? Og er du villig til at lægge din nye, smarte stil i deres hænder? Så skriv et par ord eller send os en mail om dine problemer med at finde din stil til Forandring fryder, Hjemmet, Hellerupvej 51, 2900 Hellerup eller fagred@hjemmet.dk

 

Husk at skrive din adresse og telefonnummer, giv os din alder, højde og tøjstørrelse og vedlæg et portrætfoto + et foto i hel figur. Måske bliver du en af de heldige, der vinder en forkælelsesdag med Hjemmets eksperter.

 

VIGTIGT: Du skal selv skrive til os. Selv om det er utrolig sødt tænkt, kigger vi slet ikke på de kvinder, der bliver foreslået af mødre, veninder, døtre, sønner, mænd eller kærester. Vi er nemlig nødt til at være sikre på, at den, der sender ind, også har lyst til at optræde i Hjemmet.

 

Tekst: Birgit Kaarvig
Foto: Pia Burmølle Hansen
Publiceret: 17-10-2013
Pin it

Facebook-kommentarer

Medlemskommentarer

Skriv kommentar
Du skal være logget ind for at deltage

Er du ikke medlem endnu?

 

Så meld dig ind, og få mulighed for...

 

  • At kommentere artikler, deltage i vores debatforum og give de andre brugeres billeder 'thumbs up'
  • At lave din helt egen side med f.eks. en blog, dit eget fotoalbum og meget meget mere..

Vi glæder os til, at kunne byde dig velkommen her på Hjemmet.dk!

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri