Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Skån miljøet – den nye telefonbog behøver ikke at veje eller fylde mere end din smart-telefon

Annonce
Får du stadig "den gule klods" ind ad brevsprækken hvert år?

Vil du skåne miljøet, er det en god ide at tænke over dit papirforbrug. Som verdenssamfund er vi i løbet af de sidste par år blevet bedre til at passe på træerne. Vi planter flere træer, end der fældes, ligesom tilflytningen mod byerne også hjælper. Men det er fortsat relevant, at vi selv er opmærksomme på overforbrug og spild af ressourcerne.

Det kan vi blandt andet gøre ved at takke nej til den gammeldags gule mursten af en telefonbog. Det gør flere og flere danskere allerede. Det skyldes dels, at vi nu har en smartphone ved hånden, som alligevel kan gøre arbejde langt hurtigere (og bedre), dels er vi i dag mere bevidste om miljøet. Vi ved i dag, at telefonbøger årligt udgør 6.500 ton papir, og produktionen heraf udleder ca 13.000 ton CO2. Men internettet er et opgør med meget af den tidligere papirspild, herunder også den klassiske gule telefonbog. Google har i høj grad også overtaget rollen som lokalt opslagsværk.

Men hvad gør vi så? Hvad skal erstatte den ikoniske klods af en bog? Hvordan finder vi nu vores lokale håndværker, flyttefirma, revisor eller automekaniker?

Det er der heldigvis nogle kløgtige iværksættere, der har tænkt over. De har i dag videreudviklet det klassiske opslagsværk til noget meget smartere.

Næste generation
Den "næste generation" af telefonbøger er tilbudssites, og vi giver her et par eksempler på de bedste af slagsen. Selvom der kan være de forskellige hjemmesider kan variere i udtryk og udseende, så er koncepterne grundlæggende ens: Indtast dine behov i et skema, og leverandørerne vil kontakte dig med tilbud. Det smarte er, at du slipper for selv at ringe rundt for at sammenligne priser og tilbud. Samtidig er de fleste af hjemmesiderne opbygget på en sådan måde, at firmaerne konkurrerer om at vinde kundens opgave. Det kan, i nogle tilfælde, betyde en billigere pris til dig.

Så nemt er det
Flyttefirma - På Flyttetilbud.dk handler det selvsagt om flytning, opbevaring og generel transport. Man vælger sin kategori fra forsiden, og udfylder information om hvor man flytter fra og til. Herefter oplyser man, om flyttedatoen er fleksibel eller ej. På den måde er det nemmere for flyttefirmaerne at planlægge deres ruter, og dermed levere de bedste og billigste priser. Ved at indhente tilbud på en flytning fra Århus til København, fik vi priser der svingede mellem 8800 kr og ned til 4900 kr. for den samme flytning!

Håndværkertilbud - Byggetilbud.dk formidler tilbud fra håndværkere. Det være sig tømrere, murere, elektrikere, VVS, anlægsgartnere osv. Også større projekter som nyt hus, nyt tag eller tilbygning, kan du indhente tilbud på, og du kan tilmed søge håndværkere i forskellige faggrupper, og på den måde finde de bedst bedømte håndværkere i dit område.

Hentpriser.dk er en bredere landhandel. Det primære fokus er på advokater, skøde, revisorer, fotografer og vinduespudsere. Fra forsiden kan du vælge kategori, og du kan også søge dig frem til et givent firma, og afgive din bedømmelse - hvis du altså har brugt firmaet før. Dette site er den reelle erstatning for telefonbogen, idet alle brancher er repræsenteret i et og samme system. Du kan enten søge firmaer frem via postnummer (ligesom i telefonbogen), eller du kan beskrive dine behov, og bede firmaerne sende en pris på din specifikke opgave.

Automekaniker - Autotilbud.dk henvender sig til bilejere som skal have repareret bilen, og dermed bruge tilbud fra automekanikere. Man vælger hvilken del som skal skiftes/repareres og herefter udfylder man informationer om sin bil - nummerplade, mærke og model mv. Dette site har en overflod af uafhængige værksteder, så husk at spørge om eventuelle garantier på bilen er overholdt efter reparation.

Som forbruger er det gratis, det er uforpligtende, og der udledes absolut ingen CO2.

Ideen er ikke ny, og mange af disse online-formidlere har da også eksisteret i over 10 år. Dog er der relativt stor forskel på hvor mange tilbud man som forbruger kan forvente at få. Nogle hjemmesider reklamerer kun med 2 tilbud, mens andre tilbyder op til 5 tilbud. En ting er sikkert. Det er noget nemmere at hive sin smartphone op ad lommen, tage et par billeder af sin opgave og sende den afsted, end det er at bladre igennem en tyk telefonbog og bruge tid på selv at ringe til 3-4 firmaer.

 

Annonce
Publiceret: 29-06-2016
Pin it

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri